Op weg naar je vakantie in het Zuiden

De zomervakantie, deze periode staat bij veel gezinnen in het teken van de jaarlijkse vakantie. Vooral gezinnen met kinderen pakken de auto en rijden vaak uren achtereen naar de camping of het vakantiehuisje in Frankrijk of Spanje. Kinderen vinden dit vaak fantastisch en herinneren zich deze vakanties voor altijd. Frankrijk en Spanje zijn heel toegankelijk voor kinderen, met meer dan genoeg activiteiten om te doen. Ook voor ouders die houden van een actieve vakantie, kennen deze landen genoeg prachtige natuurgebieden om bijvoorbeeld te gaan wandelen. Frankrijk en Spanje bevatten alles voor de ideale zomervakantie met kinderen, zowel het weer als de omgeving zijn ideaal. Maar om deze mooie vakantiebestemmingen te bereiken, moeten er eerst onderweg nog wat hobbels worden overwonnen.

Wat je tegenkomt op de route soleil

Wanneer je je uren achtereen op de weg bevindt, zijn er bepaalde ergernissen die gaan opspelen. Je gaat je bijvoorbeeld irriteren aan het gedrag van je medewegbestuurders. Elk jaar zijn ze er weer, van die gekken die niet met een normale snelheid kunnen rijden. Ze rijden veel te hard en dit zorgt voor gevaar op de weg. De Franse regering heeft dan ook ingegrepen, en heeft bepaald dat de maximum snelheid omlaag gaat op de provinciale wegen. De snelheid wordt verlaagd van 90 naar 80 km per uur. Een andere ergernis zijn de faciliteiten langs de weg. Vaak zijn toiletten niet bepaald hygiënisch, als je überhaupt al geluk hebt en er niet alleen een gat in de grond aanwezig is. Maar als je deze irritaties opzij schuift, kun je vaak tijdens de reis al genieten van een prachtig uitzicht. Nog meer genieten kun je natuurlijk wanneer je bij je vakantiehuis aankomt.

Vakantiehuis in Frankrijk of Spanje

Als je met je gezin echt elk jaar weer op vakantie gaat naar dezelfde regio in Frankrijk of Spanje, kan het misschien lucratief zijn om een vakantiehuis te kopen. Hier heb je vaak erg veel plezier van, want je kan je vakantiehuis natuurlijk helemaal inrichten naar jouw eigen wensen. Vind je dat dit toch een stap te ver gaat, dan kun je natuurlijk ook gewoon een vakantiehuis huren. Via internet zijn er talloze websites waarop je bijvoorbeeld een vakantiehuis in Spanje kunt huren. Hoe je het ook wendt of keert, Frankrijk en Spanje zijn ideale landen om een gezinsvakantie te houden. Jong of oud, iedereen vermaakt zich er en zal er de tijd van zijn leven hebben!