De beste vespa-, scooter- & brommertours in Nederland

Nederland staat natuurlijk bekend om het land met de vele fietsen. Maar soms, dat herkent ongetwijfeld iedereen, ben je wel even helemaal klaar met al dat fietsen. Een goed alternatief kan dan een scooter of brommer zijn. Relatief zijn deze helemaal niet zo duur en je kan er op een makkelijke manier alle bestemmingen mee bereiken die je maar wil. Scooters zijn een leuke manier om Nederland beter te leren kennen, je kan dan ook op veel plekken een scooter-, of brommertour doen. Dat is hartstikke leuk, want je hebt met een scooter niet dat afstandelijke dat je met een auto wel hebt, maar je hebt ook geen last van de fysieke inspanning die je wel hebt op de fiets. Als je een bepaalde omgeving van Nederland beter wil leren kennen, dan is het zeker aan te raden om een scooter-, of brommertour te doen.

Verken de eilanden op de scooter!

De Waddeneilanden hebben misschien wel de mooiste natuur van heel Nederland. Ook zijn deze gebieden voor de meeste mensen relatief onbekend. Als je veel van deze natuur in één dag wilt verkennen, is een scooter-, of brommertour een prima optie. Op veel plaatsen op de Waddeneilanden kun je wel een scooter huren, denk bijvoorbeeld aan de klassieke Vespa. Houd er wel rekening mee dat je in het bezit moet zijn van een geldig scooterrijbewijs, wil je er eentje meekrijgen. Heb je een autorijbewijs (rijbewijs B), dan is er niets om je zorgen over te maken, want dan mag je ook automatisch een scooter besturen. Naast dat een scooter-, of brommertour een hele handige manier is om een omgeving te verkennen, is het ook nog eens heel gezellig om te doen met bijvoorbeeld vrienden.

Een eigen scooter

Wanneer je nog niet in het bezit bent van een autorijbewijs, of je hebt simpelweg het geld niet voor een auto, dan is het zeker het overwegen waard om je eigen scooter te kopen. Op deze manier ben je een stuk minder afhankelijk van bijvoorbeeld het openbaar vervoer en andere mensen. Je bent een stuk mobieler en flexibeler als je je eigen vervoer klaar hebt staan. Daarnaast is een scooter relatief helemaal niet zo duur, dus daarom is het zeker het overwegen waard om er eentje te kopen. Wanneer je zelf in het bezit bent van een scooter, kun je ook gemakkelijk een scootertour maken door een mooi gebied in Nederland. Ga bijvoorbeeld eens de Veluwe verkennen, of juist het Lauwersmeergebied. Ook de heuvels van Limburg zijn het bekijken waard, of maak juist een tocht langs de kust. De mogelijkheden met een scooter zijn eindeloos!