Reis naar de USA: belangrijke bagageregels

vliegenJe droomvakantie is geboekt, je gaat op reis naar de Verenigde Staten! Je krijgt echter wel te maken met belangrijke bagageregels.

Om jou een onbezorgde vakantie te bezorgen in de Verenigde Staten, hebben wij alles overzichtelijk voor je op een rijtje gezet.

ESTA-reistoestemming in orde maken

Belangrijk om te weten is dat je ESTA-reistoestemming nodig hebt wanneer je niet visumplichtig bent. De aanvraag voor een ESTA-reistoestemming moet je uiterlijk 72 uur voor vertrek hebben ingediend. Het is van groot belang dat je de juiste gegevens van je paspoort overneemt.

Handbagage en elektronische apparatuur

Sinds 8 juli gelden er speciale regelt omtrent elektronische apparatuur in je handbagage. Alle apparatuur dat op batterijen of een accu werkt, moet uit de beschermhoes worden gehaald en aangezet worden. Na screening met de apparatuur mag het mee vliegtuig in. Deze extra controle vindt voor het boarden plaats.

Nieuwe bagageregels

Naast strengere controles op elektronische apparatuur, is het belangrijk om te weten dat een printer of tonercartridges met een gewicht van 453 gram of meer, niet mogen worden meegenomen in de bagage. Dit geldt zowel voor ruim- als handbagage.

Ruimbagage mag ook niet op slot gedaan worden, tenzij er gebruik wordt gemaakt van een Transportation Security Administration (TSA) goedgekeurd slot. Deze sloten, of koffers met deze sloten kun je vinden op bagageonline.nl.

Regels voor je koffer

Koffers mogen maximaal een hoogte, lengte en breedte hebben van 158 centimeter. Voor vluchten naar Amerika geldt eveneens een maximum gewicht van 23 kilo per koffer. Wanneer je een extra koffer wilt meenemen, zul je daar fors voor moeten betalen.

De maximum afmetingen van je handbagage bedraagt 22 x 35 x 55 centimeter. Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij ligt het maximumgewicht tussen de 6 en 18 kilo.

Vloeistoffen

Vloeistoffen die je meeneemt mogen in beperkte mee in je handbagage. Je mag niet meer dan 100 millimeter bij je hebben en het moet verpakt zijn in een doorzichtig zakje. Medicatie neem je mee in de oorspronkelijke verpakking, inclusief een doktersverklaring (in het Engels).

Wanneer je hieraan voldoet, kun je probleemloos het vliegtuig instappen naar de USA en een fijne vakantie tegemoet gaan!

Post Comment

You must be logged in to post a comment.