Reistip Indonesië; Eilandhoppen!

Indonesië is een prachtig en enorm divers land. Van de heftige drukte in grote steden als Jakarta, naar prachtige natuurgebieden op eilanden als Flores en Sumatra. Het is een ideaal land om doorheen te reizen en je doet jezelf eigenlijk te kort om enkel Bali of Java te bezoeken. Boek eens een rondreis Indonesië, dat is pas echt een ervaring! Maar hoe weet je nou waar je precies naartoe moet?

Flores

Zoals je net kon lezen heeft Flores prachtige natuurgebieden. Het is daarnaast ook een klein eilandje met een enorm gezellig centrum. Wist je dat je op Flores ook komodavaranen kan vinden? Deze draakachtige reptielen kunnen tot wel 3 meter lang worden! Een enorm bizar dier, die je eens gezien moet hebben!

Borneo

Ben je een natuurliefhebber en hou je van een actieve vakantie? Borneo is dan een absolute must! Trek onder begeleiding van een lokale gidsen de uitgestrekte oerwouden in en wie weet kom je wel wilde Orang-Oetangs tegen! Een unieke ervaring die je nergens anders zult beleven.

Jakarta

Als je het hebt over tegenpolen, dan zijn de eilanden Borneo en Flores dat van Jakarta. Jakarta is het centrum van Indonesië en dit is dan ook terug te zien in het aantal inwoners en de bijbehorende drukte. Je zult je hier verbazen over het enorm drukke verkeer en de diversiteit aan mensen.

Ondanks de enorme drukte heeft de stad je wel enorm veel moois te bieden. Gezellige markten met heerlijk eten, prachtige tempels en andere gebouwen zijn hier geen zeldzaamheid!

Sumatra

Wil je een rondreis die je meeneemt langs grote steden (Jakarta) en prachtige natuurgebieden (Borneo en Flores) en wil je daarnaast nog meer culturele activiteiten? Ga dan tijdens je rondreis ook zeker langs Sumatra! Je vindt hier nog traditionele stammen die je onder begeleiding mag bezoeken. Plan dit wel ruim van te voren, want de toelatingseisen zijn vrij streng om de inheemse cultuur te bewaken.

Bali

Bali, wie kent het niet? Bali is een enorm populaire bestemming onder Australiërs, Amerikanen en Nederlanders. Iedereen kent wel iemand die naar dit eiland is geweest. Niet zo gek, want het is een prachtig eiland. Mooie stranden, geweldige restaurantjes en mooie tempels wisselen elkaar hier in rap tempo af! Het is een ideale bestemming om de laatste paar dagen nog even volledig tot rust te komen, maar toch nog leuke activiteiten te doen!