Ontdek het mooie Nederland en prachtige buurland Duitsland per bus

De wereld gaat steeds sneller. Daardoor vergeet je nog weleens om je heen te kijken hoe mooi de wereld eigenlijk is. Het is daarom helemaal geen slecht idee om zo nu en dan eens wat rustiger aan te doen. Dat kan je bijvoorbeeld doen door eens een reis te maken met busvervoer. Nederland en Duitsland zijn dan ook twee ideale landen om op deze manier te verkennen. Dat komt onder andere door de manier waarop de landschappen liggen in deze landen.

Even eruit
Het mooie aan vervoer met de bus is dat je het heel gemakkelijk kan regelen. Je hoeft bijvoorbeeld niet lang van tevoren te boeken zoals het geval is wanneer je bijvoorbeeld met de trein gaat. Bovendien is de bus geschikt voor allerlei soorten tripjes. Je kunt bijvoorbeeld een dagje ermee op stap. Je kunt er dan gewoon even tussenuit en in de directe omgeving zien wat er allemaal te ontdekken valt. Bedenk je namelijk dat je binnen enkele uren overal in Nederland kan zijn. Mooie gebieden zijn dus nooit ver weg.

Nederlandse aanraders
Wanneer je dan eindelijk besluit om met de bus door Nederland te trekken, dan zijn er natuurlijk een aantal gebieden die net iets aantrekkelijker kunnen zijn dan andere. Denk bijvoorbeeld aan de Veluwe of aan de Limburgse heuvels. Wat echter ook niet onaantrekkelijk is, is de kust van Zeeland. Dit is in tegenstelling tot wat je misschien denkt in de winter minstens zo mooi als in de zomer. Ook dit kan dus een goed idee zijn wanneer je met de bus op pad gaat door het land.

Duitsland in
Met de bus naar Duitsland kan je met veel verschillende doelen doen. Zo is het bijvoorbeeld zo dat er ook in ons buurland mooie uitgestrekte gebieden te vinden zijn die de moeite van het tochtje waard zijn. Ook kan je de bus gebruiken om naar één van de vele evenementen in het land te gaan. Denk bijvoorbeeld aan de kersmarkten die ieder jaar weer veel bekijks trekken. Ook dit hoort er immers bij wanneer je Duitsland wilt verkennen en alles wilt meemaken.