Tips voor je autovakantie in het buitenland

Autovakanties zijn er in diverse soorten. In de basis zijn er twee varianten. Je kunt vanaf huis met de auto naar een bestemming rijden en je kunt naar je bestemming vliegen of varen en vervolgens een auto huren in het land van bestemming. Wil je bijvoorbeeld door Afrika reizen met een 4×4? Dan kun je de reis boeken via Tenzingtravel.nl en in Zuid-Afrika een auto huren. Een autovakantie heeft veel voorbereiding nodig. Wij geven je graag enkele handige tips.

 

  1. Combineer meerdere landen

Als we eens bij het voorbeeld van een reis door Afrika blijven, dan kun je meerdere landen bezoeken tijdens je autoreis. Het is belangrijk om je route dan goed te plannen, zodat je niet onnodig veel rijdt om veel van Zuid-Afrika te kunnen zien. Je kunt Zambia, Mozambique, Namibiƫ en bijvoorbeeld Botswana goed bezoeken tijdens een enkele autoreis. Dit geldt natuurlijk ook voor andere delen van de wereld. Je kunt vaak meerdere landen bezoeken in relatief korte tijd.

 

  1. De autoverhuur uitzoeken

Wanneer je naar een land wilt vliegen of bijvoorbeeld varen, en in het land een auto wilt huren, dan is het goed om van tevoren al uit te zoeken waar je dit het beste kunt doen. Je kunt bij diverse lokale autoverhuren terecht, maar er zijn vaak ook wel opties met een Nederlandse achtergrond. Het Nederlandse autoverhuurbedrijf Sixt zit bijvoorbeeld in heel veel landen en je kunt vanuit Nederland al regelen dat de gewenste auto op locatie voor je klaarstaat direct na landing. Dit kan een fijnere oplossing zijn dan het aankloppen bij een lokaal verhuurbedrijf.

 

  1. Laat je auto controleren

Wil je juist met eigen auto op vakantie? Laat je auto dan voorafgaande aan de reis controleren. Doe dit niet op het laatste moment. Ook als je het niet verwacht kan er iets met je auto aan de hand zijn waardoor er een reparatie moet worden uitgevoerd voor je vertrek. Hierdoor ben je de auto wat langer kwijt dan gepland. Je kunt veel ellende voorkomen door je auto van tevoren nog eens goed te laten controleren door een goed garagebedrijf.