5 tips voor je vakantie met bril of lenzen

Staat er binnenkort een leuke vakantie op je planning en ben je je al aan het voorbereiden op de reis? Dan mag je hierbij natuurlijk niet vergeten om ook de nodige maatregelen te treffen als je een bril of lenzen draagt. Natuurlijk geven wij je graag 5 tips mee!

1. De juiste bril voor in de auto

Ga je met de auto op vakantie of ben je van plan om veel auto te gaan tijden op je vakantiebestemming? Dan is het verstandig om een zonnebril mee te nemen met max bruin glazen of een zonnebril die voorzien is van CE-categorie 3 glazen. Deze zonnebrillen bieden je tijdens het rijden een optimale bescherming tegen het felle licht van de zon.

2. Je contactgegevens in de brillenkoker

Als je alleen een zonnebril op sterkte draagt of je draagt alleen een bril tijdens het lezen, dan kan het voorkomen dat je je brillenkoker met je bril per ongeluk ergens laat liggen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als je de bril alleen hebt gebruikt voor het lezen van een menukaart en deze vervolgens op de vensterbank in het restaurant hebt gelegd. Wanneer je je contactgegevens – liefst je mobiele nummer – in de koker stopt, dan is de kans groter dat je je bril weer terug krijgt.

3. Je lenzenvloeistof

Wanneer je daglenzen gebruikt tijdens je vakantie, dan heb je geen lezenvloeistof nodig. Natuurlijk kan het zijn dat maandlenzen je voorkeur hebben en dan heb je wel lenzenvloeistof nodig. Houd er dan op de eerste plaats rekening mee dat je niet meer dan 100 milliliter mee mag nemen in je handbagage. Daarnaast is het belangrijk om de vloeistof op een donkere en koele plek te bewaren tijdens je vakantie.

4. Neem altijd een reserve mee

Er kan tijdens je vakantie altijd iets gebeuren. Je kunt je maandlenzen verliezen of beschadigen, maar ook je bril kan kwijtraken of bijvoorbeeld kapot gaan. Het is daarom altijd aan te raden om reservelenzen en / of een reservebril mee te nemen. Dit is beter dan dat je op stel en sprong in het buitenland op zoek moet gaan naar een nieuwe bril of andere lenzen.

5. Pas op met zonnebrandcrème

Als je lenzen draagt, zorg er dan voor dat je deze al in hebt voordat je aan de slag gaat met zonnebrandcrème. Wanneer je eerst je zonnebrandcrème gebruikt, dan is het risico groot dat er wat in je oog terecht komt bij het indoen van je lenzen. Dit zorgt voor een branderig gevoel en als het tegenzit urenlang irritatie aan de ogen.