Tips voor steden die je met de fiets kunt verkennen

Tips voor steden die je met de fiets kunt verkennen
Wanneer je een vakantie boekt zijn er altijd wel verschillende mogelijkheden om een bestemming te verkennen. Een van de leukste manieren is toch per fiets. Al fietsend spot je namelijk de leukste plekken in de stad en kun je afstappen waar en wanneer je maar wilt. Heb je geen fiets bij je? Dan is een fiets huren nog altijd een goede oplossing! Maar welke plekken zijn ideaal om te verkennen met de fiets? Om je een beetje op weg te helpen hebben wij voor jou een top 4 met steden die je met die fiets kunt verkennen gemaakt!

Berlijn

Fietsen in Berlijn is erg in opkomst. Het is een stad die je het allerbeste per fiets kunt verkennen. Berlijn is ongeveer vier keer zo groot als Amsterdam. Daarom is het aan te raden om je route van tevoren uit te stippelen. Wat maakt Berlijn nou een stad waar je heerlijk rond kunt fietsen? Je kunt hierbij denken aan goede fietspaden, fietsstroken en ook nog automobilisten die rekening met je houden. Dus huur een fiets en ga langs de indrukwekkende bezienswaardigheden van de Duitse hoofdstad.

Barcelona

Fietsen is een van de leukste activiteiten die je kunt ondernemen in Barcelona. Zo leer je deze Spaanse stad namelijk het beste kennen! Er is hier in elk geval geen tekort aan bezienswaardigheden. Fiets langs de Sagrada Familia of door het kleurrijke Park Güell. Heerlijke temperaturen, uitgestrekte boulevards en weinig verschil in altitude… Mede dankzij deze redenen maakt Barcelona een van de fijnste fietssteden in de wereld. Ook al kan je het nog niet vergelijken met Nederland, deze stad is zich sterk aan het ontwikkelen!

Den Haag

Over Nederland gesproken… Ook ons landje kun je prima met de fiets verkennen. Een aanrader is zeker Den Haag. Hier kun je in een dag fietsen langs de ambassades en het historische centrum. En vergeet ook zeker niet de bekende hotspots zoals het Binnenhof en Paleis Noordeinde! Na een intensieve fietsdag kun je weer heerlijk ontspannen op de Scheveningse boulevard. Dit laat maar weer eens zien hoe divers Den Haag is! Kom je niet uit Den Haag, maar wil je wel lekker fietsend de stad verkennen? Er zijn genoeg plekken waar je een fiets kunt huren!

Valencia

En nog een Spaanse stad! Valencia beschikt over een historische binnenstad met moderne architectuur. Ook deze stad begint een fijne plek te worden die je prima met de fiets kunt verkennen. In de afgelopen jaren zijn er fietspaden en fietsstroken aangelegd waardoor je veilig rond kunt fietsen. Wanneer je naar Valencia gaat voor een stedentrip, kun je al snel tijd tekort komen. Daarom is een fiets huren de ideale oplossing! Enkele hotspots die zéker niet mogen missen op je fietsroute zijn het Turia park en de wijk Ciudad de las Artes y Ciencias.