Top 5 leukste reisbestemmingen in Europa

Wanneer je van reizen houdt, wil je vaak zo ver mogelijk van huis gaan. Er zijn totaal andere werelden te ontdekken in bijvoorbeeld Azië, Afrika of Zuid-Amerika. Ons eigen werelddeel heeft echter ook genoeg te mooie plekjes te bieden. In dit artikel vind je 5 leuke bestemmingen waar iedereen zich zal vermaken.

1. Malta

In Malta is het vrijwel altijd lekker weer. Deze zonbestemming heeft echter meer te bieden dan alleen warmte. De hoofdstad Valletta staat namelijk helemaal vol met prachtige bezienswaardigheden en monumenten. Verder is de natuur met haar mooie rotsen en diepblauwe zee prachtig. Een aantal andere pluspunten: Je kunt goed winkelen, uitgaan en je redt je overal met de Engelse taal, want dit is de tweede taal van de eilandengroep.

2. Belgische Ardennen

Ook de Belgische Ardennen staan in dit lijstje. Het is voor Nederlanders namelijk erg dichtbij, maar ondanks de korte afstand toch een totaal andere omgeving. De ideale bestemming voor een korte reis dus. De natuur is prachtig en vanuit een goedkope camping kun je alle kanten op. Het bosrijke gebied is bovendien een perfect toneel voor outdoor activiteiten zoals mountainbiken, hiking, kajakken en paintballen.

3. Algarve

De Algarve is het zuidelijkste district van Portugal. Je vind hier populaire badplaatsen zoals Lagos, Albufeira en Faro. Het binnenland is echter ook prachtig. Je vind hier een prachtig ongerept heuvellandschap. Buiten de drukke massastranden om, kun je ook kleine verstopte strandjes vinden. Hier lijkt het alsof je aan het einde van de wereld bent en geen last hebt van de menigte om je heen.

4. Boedapest

De hoofdstad van Hongarije heeft genoeg te bieden voor een complete vakantie. De stad staat bomvol monumenten en bezienswaardigheden waardoor het prima cultuur snuiven is. Verder heeft Boedapest een bruisend nachtleven waar je tot in de late uurtjes kunt feesten. In de zomer is het er lekker weer en je hebt met de Donau en de vele badhuizen genoeg mogelijkheden om af te koelen.

5. Scandinavië

Veel mensen denken bij vakantie meteen aan Zuid-Europa, maar het Noorden heeft ook veel moois te bieden. Scandinavië is zowel ’s zomers als ’s winters een prachtige bestemming. Je er voor kiezen om rond te reizen en van de prachtige natuur te genieten, maar er zijn ook veel schone, moderne steden. Voornamelijk de grote steden zoals Stockholm, Kopenhagen, Oslo, Helsinki en Malmö hebben veel te bieden.