Vakantie betalen door geld te besparen

Wil jij graag vaker of luxer op vakantie, maar heb je daar het geld niet voor? Veel mensen weten niet dat ze heel makkelijk veel geld kunnen besparen en van dit bespaarde geld kun je dus vaker of luxer op vakantie.

Energie
Het is slim om elk jaar over te stappen naar een nieuwe energieleverancier. Je krijgt vaak een welkomstbonus en dat bespaart je al snel veel geld. Overstappen is erg simpel. Je hoeft je alleen aan te melden bij je nieuwe leverancier en zij regelen verder alles. Je merkt hier zelf niets van, het enige dat je merkt is dat het maandbedrag van de energie die je verbruikt hebt door een andere leverancier afgeschreven wordt (en lager is). Als je niet overstapt, maar je contract verlengt, dan ben je dus eigenlijk een dief van je eigen portemonnee.

Hypotheek
De hypotheekrente staat historisch laag. Het is raadzaam om eens te bekijken of jij jouw hypotheek over kunt sluiten. Bijna iedereen kan hier nu heel veel geld mee besparen. Wellicht kan je hierdoor straks wel twee keer extra op vakantie!

Verzekeringen
Er zijn veel sites waar je premies van verzekeringen kunt vergelijken. Het gaat vaak om een paar euro verschil per maand, maar als je dit op jaarbasis uitrekent, scheelt het toch al snel een paar tientjes of wellicht honderd euro. Dit is toch weer een mooi begin voor een extra of luxere vakantie. Alle kleine beetjes helpen, toch?

Mobiele telefoon
Als je een mobiele telefoon met abonnement hebt, is het slim om na afloop van het contact jouw abonnement over te sluiten naar een sim only abonnement. Als je weer een nieuw abonnement met toestel neemt, betaal je elke maand het grootste deel van je abonnementsgeld aan het toestel. Veel mensen weten dit niet. Maar je betaalt al snel 30 euro per maand alleen voor een nieuw toestel en nog circa 10 euro (afhankelijk van hoeveel data en belminuten je wilt) voor je daadwerkelijke abonnement. Als je toestel nog goed is, kun je dus circa 30 euro per maand besparen door over te stappen naar een sim only abonnement. Je betaalt dus alleen die circa 10 euro per maand. Tel maar uit wat dit op jaarbasis scheelt: 360 euro!

Webshops
Veel mensen kopen kleding bij webshops. Ze betalen de kleding dan in delen (elke maand een vast bedrag). Wat ze niet beseffen is dat deze webshops heel veel rente vragen. Je kleding wordt op deze manier een stuk duurder. Het is dus slimmer om aankopen in een keer te betalen en niet op afbetaling.

Geld lenen
Geld lenen kost veel geld. Je betaalt ontzettend veel rente. Als het mogelijk is, is het verstandig om de lening zo snel mogelijk af te lossen. Als dit niet mogelijk is, is het raadzaam om eens te kijken of er goedkopere leningen zijn. Dan kan je die afsluiten en met dat geleende geld je dure lening aflossen.

Je kunt dus heel makkelijk honderden euro’s per jaar besparen. Hiervan kan je een keer extra op vakantie of je standaard vakantie veranderen in een luxe vakantie! Veel plezier met het uitzoeken van je nieuwe vakantie en alvast veel plezier!