Kamperen met kids

Tips voor een succesvolle vakantie met je kinderen

Vakantie is de tijd om te ontspannen en even los te weken van het drukke dagelijkse leven. Tenminste, als je geen kinderen hebt. Want met kinderen vraagt de vakantie toch even wat meer voorbereiding dan in de auto stappen en op de bonnefooi een mooi plekje voor je tent vinden. Maar,  kamperen met kinderen hoeft helemaal geen nachtmerrie te zijn. Met deze 5 tips beleef je een geweldige kampeervakantie.

Een goede voorbereiding verhoogt de vakantiepret

Waar je vroeger zonder al te veel voorbereidingen erop uit trok en wel zag waar je uitkwam, is dat met kinderen niet aan te raden. Neem de tijd voor een goede voorbereiding en je hebt tijdens de vakantie meer plezier. Bedenk je waar je naartoe wilt, wat je graag wilt doen en welke camping daarvoor geschikt is. Een mooi vakantieland voor het hele gezin is Italië. Er is voldoende te zien, het weer is mooi en de campings zijn uitstekend.

Boek vooraf een campingplaats

Heb je voor ogen waar je naartoe wilt en wat je graag op een camping aan faciliteiten wilt? Ga dan op zoek naar de geschikte camping en boek vooraf. Zo voorkom je dat je al die uren onderweg bent en te horen krijgt dat de camping volgeboekt is. Geen succes met kinderen. Wil je graag een uitgebreide camping waar je alles kunt vinden, zoals dag animatie, afhaalmaaltijden en restaurants, wasmachines én excursiemogelijkheden? Dan kun je met je gezin uitstekend terecht naar een camping zoals camping Pra’delle Torri aan de Adriatische kust. Extra tip: ga niet zeulen met een grote tent. Kies gewoon voor een stacaravan of bungalowtent. Dit scheelt je weer heel wat stress bij aankomst.

Macaroni, knakworsten en kaas

Kinderen zijn nog niet gewend aan veel verschillend eten. In het buitenland kom je ongetwijfeld gerechten tegen die niet zo in de smaak vallen. Voorkom dat je in gevecht moet, omdat ze niet willen eten. Dat is wel het laatste waar jij je op vakantie druk over wilt maken. Nu is Italië natuurlijk het walhalla wat betreft eten, ook voor kinderen. Dus wat dat betreft hoef jij je niet zoveel zorgen te maken, maar neem voor de zekerheid wel wat eten van thuis mee zodat je altijd iets bij de hand hebt wat ze kunnen eten.

Voorkom verveling

Het ergste wat je kunt hebben is kinderen die zich vervelen. Dit wil je niet hebben in de auto onderweg naar de bestemming, maar ook niet op de camping zelf. Zorg daarom dat je altijd iets achter de hand hebt om je kinderen te vermaken. In de auto helpen een paar kleine cadeautjes die je om de paar uur kunt geven. Voor op de camping is het goed om wat spelletjes achter de hand te hebben.

Wissel uitstapjes uit met zwemmen

Natuurlijk wil je zelf ook genieten op vakantie en wil je ongetwijfeld wat van de omgeving zien. Voor je kids is dit ook hartstikke leuk, maar teveel culturele uitstapjes wordt vermoeiend. Combineer dit wel met wat ander vertier en afkoeling.  Houden je kinderen van zwemmen? Dan is Park Albatros in Toscane een geweldige camping. Zo kun je in de ochtend genieten van de prachtige omgeving van Toscane en in de middag afkoelen in een van de vele zwembaden van de camping.

Met deze tips wordt je vakantie met het hele gezin ongetwijfeld een groot succes. Een laatste tip: neem gewoon rustig de tijd voor alles. Het is vakantie en je hoeft niet te haasten. Neem de tijd om lekker samen te ontbijten en ga erop uit als het uitkomt. En anders blijf je toch gewoon lekker een dagje aan het zwembad liggen?