Vliegveld Rome en het vervoer naar het centrum

Vliegveld Rome en het vervoer naar het centrum

Rome Fiumicino is een vliegveld ten westen van het centrum van de Italiaanse hoofdstad. Fiumicino Airport is ook de grootste luchthaven van de regio Rome. Het vervoerde in 2017 zo’n 41 miljoen passagiers en is daarmee ook een van de grootste vliegvelden in Europa. De maatschappijen met een basis op vliegveld Rome zijn Alitalia, Vueling, Neos, Norwegian Air en Ryanair.

Vanuit Nederland naar Rome

Vanuit Nederland zijn er een heel aantal vliegtuigmaatschappijen die erheen vliegen. Alitalia, Easyjet, KLM en Vueling zorgen ervoor dat Schiphol de op 1 na drukste route is vanaf vliegveld Rome. Transavia verzorgt verder de route Rotterdam Airport – Rome Airport. Op vliegveld Rome is er gratis WiFi in de terminal. Er zijn in de terminal verder een groot aantal winkels en restaurants. Je kunt er heerlijk (Italiaans) eten en ook de Italiaanse modemerken zijn volop te vinden op de grootste luchthaven van Italië.

Van vliegveld Rome naar centrum Rome

Als je vanaf vliegveld Rome naar het centrum van Rome wilt, dan heb je verschillende opties. De meest gangbare is de Leonardo Express. Deze snelle trein rijdt ieder kwartier tussen Rome Fiumicino en Termini Station (centrum Rome). De reistijd is zo’n 30 minuten, een ticket kost 14 euro. Kinderen tot 12 jaar reizen gratis mee met een volwassene. Wil je liever reizen met een goedkopere trein, dan is dit mogelijk met de regionale FL1. De reistijd is ongeveer 35 minuten. De trein rijdt alleen niet naar Trimini, het Centraal Station, maar naar Roma Trastevere, Roma Ostiense, Roma Tuscolana aan de rand van het centrum. Behalve de trein kun je natuurlijk ook altijd een bus nemen vanaf vliegveld Rome. De Terravision bus rijdt 1 tot 3x per uur in 60 minuten reistijd naar het centrum van Rome. Een ticket kost €5,90 (enkele reis) of €8,90 (retour). Kinderen tot en met 3 jaar reizen gratis met een volwassene mee.