Welke soorten vakanties kunt u uit kiezen?

Op vakantie gaan is een belangrijk onderdeel van uw leven. Of u nou tot rust wil komen of juist voor  een actieve vakantie kiest. U ontspant en stapt even uit die dagelijkse sleur. In dit artikel laat ik u zien welke mogelijkheden u allemaal heeft in plaats van een standaard vakantie.

De meest gekozen vakantiebestemmingen in Nederland

Veel Nederlanders (veelal met kinderen) kiezen vaak nog voor de vertrouwde all-inclusive resorts in Spanje, Frankrijk of Griekenland. Dagen aan het strand of zwembad liggen, leuke steden bezichtigen of richting een pretpark/waterpark behoren tot de meest gekozen opties. Niet voor iedereen weggelegd, echter wel een geschikte keuze als u even volledig tot rust wilt komen.

De fiets- en wandelvakanties

Wilt u echter genieten van de cultuur en de omgeving dan is een fiets- of wandelvakantie zeker aan te raden. Niet voor iedereen weggelegd, speciaal voor de avonturiers die graag meer willen zien van de prachtige omgevingen. Fiets- en wandelvakanties zijn beschikbaar in heel veel landen, bijvoorbeeld in de landen binnen Europa, maar u kunt er ook voor kiezen om op de fiets het noorden van Thailand te verkennen. Een unieke ervaring die u nooit meer vergeet.

De wintersporters

De ene persoon kiest voor de zon, de ander kiest voor de actieve wintersport. Wintersport wordt steeds populairder. Even helemaal uit de dagelijkse sleur door dagelijks 6 uur te skiën en hierna nog eens 5 uur per dag te après-skiën. De ideale vakantie voor de fanatieke personen. Veel wintersporters kiezen voor de pistes in Oostenrijk. Zo heeft u bijvoorbeeld het skigebied bij Ellmau, hier vindt u meer dan 280km aan pistes. U heeft hierdoor iedere dag de keuze om een nieuw gebied te verkennen met nieuwe pistes.

De vakantie met de auto

Toch liever in uw vertrouwde auto rondrijden en leuke plaatsen bezichtigen? Veel mensen kiezen er tegenwoordig ook voor om bijvoorbeeld met een auto of camper rond te trekken. Tijdens deze vakanties ziet u veel verschillende plaatsen, campings en bezienswaardigheden. Een actieve vakantie die niet voor iedereen is weggelegd.

Zoals u al in dit artikel leest zijn er veel verschillende mogelijkheden en iedereen heeft zijn specifieke voorkeuren. Welke soort vakantie u ook kiest, veel succes en plezier tijdens uw favoriete vakantie!