Relaxen, kamperen & genieten in Kroatië

Kroatië is voor de gemiddelde Nederlander relatief onbekend. Zeker in vergelijking met zonnige bestemmingen als Frankrijk en Spanje. Zonde, want voor de kampeerliefhebber heeft het land veel te bieden met zijn mooie natuur en aantrekkelijke en goedkope kustplaatsen. Lees in dit artikel meer over kamperen in Kroatië.

Duik onder in cultuur & natuur op Istrië

Na ongeveer 14 uur rijden door het nog tolvrije Duitsland zit je in Istrië. Opmerkelijk aan dit noordelijke schiereiland is dat er zowel een Kroatisch, Sloveens als Italiaans deel is. Vandaag de dag kent Istrië uitstekende campings voor een goed prijsje.

Zo vind je in Poreč de bosrijke Camping Lanterna. Een grote camping met ruim drieduizend plaatsen. Ideaal voor gezinnen met jonge en wat oudere kinderen. Er is dan ook genoeg te doen met de vele zwembaden, verschillende watersporten, discotheek op loopafstand en het amusementscentrum.

Bovendien is het een goede uitvalsbasis om de rest van Istrië te verkennen.

Zo zijn het historische plaatsje Novigrad evenals de oude stad Poreč op korte afstand. De Byzantijnse en Venetiaanse bouwwerken, Gotische huizen, haven en winkelstraatjes zijn zeker bewonderingswaardig. En vergeet de prachtige nationale parken niet.

Sportief paradijs Dalmatië

Twee uurtjes verder rijden vind je Zadar (Dalmatië). Deze regio biedt een ware middenweg voor sportief en ontspannen voor jonge gezinnen. Camping Zaton Holiday Resort is hier een prettige levendige en schaduwrijke plek om te verblijven en te genieten van de omgeving. Naast de vele sporten is er namelijk alle ruimte om aan een van de zeldzame Kroatische zandstranden te liggen en op je gemak een trip te plannen.

Zin om wat cultuur te snuiven? In de directe omgeving van de camping vind je het plaatsje Nin dat beschikt over de kleinste kathedraal ter wereld. Iets verderop ligt Zadar, een oude doch levendige stad met een gezellige terrassfeer in de avond. Ook worden vanuit deze stad diverse tripjes per bus en per boot aangeboden. Volop keuze dus om de vele (prachtige!) gezichten van Kroatië te verkennen.

Tot zover enkele tips voor een ontspannen vakantie in Kroatië. Het team van Go4Holiday wenst je alvast een prettige vakantie!