10 tips voor het inpakken van je handbagage

Als jij een stedentrip gaat maken houd je de prijs van je ticket lekker laag als je alleen met handbagage reist en geen grote koffer incheckt. Maar dan moet je wel oren hebben naar “traveling-light”. De stedentrip specialisten van De Jong Intra geven je graag tips voor het efficiënt inpakken van je handbagage.

Grote cosmeticaverpakkingen

Als je een paar dagen op stedentrip gaat heb je echt geen volledige fles shampoo, crèmespoeling of bodylotion nodig. Koop kleine reisverpakkingen of vul potjes met je eigen producten. Ook proefjes van de parfumerie zijn erg handig voor op reis.

Vijf paar schoenen

Schoenen nemen veel ruimte in, dus je zult echt moeten kiezen. Denk goed na over het soort stedentrips dat je maakt en houd er rekening mee dat de schoenen die je meeneemt écht lekker moeten zitten. En dat je tenminste wel een ander paar bij je hebt om af te wisselen bij blaren. Draag je zwaarste schoenen tijdens de reis.

Je tablet

Klinkt als heel erg nodig, maar je hebt waarschijnlijk ook een smartphone waar je even de weg op kunt zoeken of een review kunt lezen. Je gaat immers geen wasmachines vergelijken als je lekker op vakantie bent. Je hebt dus eigenlijk ook helemaal geen groot scherm nodig.

Boeken

Je gaat toch niet serieus een boek lezen als je een hele stad moet ontdekken? Dat is zonde van je aandacht en bovendien zijn boeken zwaar. Koop maar gewoon een tijdschrift op het vliegveld, daar heb je heus genoeg aan en bovendien telt het gewicht dan niet mee.

Zware, dikke kleding

Als je naar een winterse bestemming gaat ben je snel geneigd om dikke breisels mee te nemen. Niet doen, deze zijn zwaar en nemen veel ruimte in. Ga liever voor fleece en thermo-ondergoed om jezelf warm te houden en doe een dikke jas aan in het vliegtuig.

Föhn/krultang/steiltang

Een föhn hebben ze vaak wel in het hotel en heb je die krul- of steiltang echt nodig? Als je deze thuis ook dagelijks gebruikt is het redelijk essentieel. Gaat de krultang alleen mee omdat je heel misschien een krulletje gaat zetten voor het diner? Thuis laten.

Reisgidsen

Reisgidsen zijn superhandig, maar omdat ze ook gewoon in de categorie “boeken” vallen staan ze garant voor extra gewicht. En is eigenlijk niet alles gewoon op internet te vinden? Veel reisgidsen hebben trouwens ook een bijbehorende app die je op locatie verder helpt.

Nagelschaar

Je mag geen scherpe voorwerpen meenemen in de cabine, ook geen nagelschaar. Knip je nagels dus thuis. Bang voor gescheurde nagels?  Dan koop je voor een appel en een ei een kartonnen nagelvijl bij de eerste de beste drogist.

Overhemden

Een overhemd staat zo lekker gekleed. Klopt, maar ze kreuken ook enorm en dat maakt het geheel er niet representatiever op. Ga dus voor makkelijke stofjes, zoals katoen en lycra. Tenzij je in een 5-sterren hotel zit waar je het restaurant niet in mag zonder jasje-dasje natuurlijk, maar in dat geval is er ook wel een strijkservice.

Je hele make-up collectie

Je wilt als dame niet zonder make-up op stedentrip. Logisch, want je moet wel een beetje knap op Instagram verschijnen. Maar kies zorgvuldig en sleep niet je hele collectie mee. Ga voor basic en vraag bij de parfumerie een proefje van je favoriete foundation, want die is vaak het zwaarst.

Wat is jouw ultieme traveling-light tip?