3 reizen die je eens in je leven wilt maken


Er zijn van die reizen die een onuitwisbare indruk op je achterlaten. Reizen die je meestal maar eens in je leven maakt, maar die je wel voor altijd bijblijven. Als je graag weer eens op avontuur wilt gaan en wel wat inspiratie kunt gebruiken, helpen wij je met deze blog op weg. Van een fietsvakantie op de e-bike door adembenemend Patagonië tot de bekende pelgrimstocht naar het Spaanse Santiago de Compostela: dit zijn de 5 reizen die je eens in je leven wilt maken!

Wandelend naar Santiago de Compostela

Ieder jaar trekken meer dan 200.000 wandelaars naar de Spaanse stad Santiago de Compostela in de provincie Galicië. In deze stad bevindt zich het graf van de heilige Jacobus, één van de twaalf apostelen van Jezus. Sint Jacobus speelde een cruciale rol bij het verspreiden van het Christendom in Spanje en daarom geldt hij vandaag de dag nog steeds als de patroonheilige van de Spanjaarden. Of je nu gelovig bent of niet: de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela is een reis die absoluut de moeite waard is! Er zijn veel verschillende routes die allemaal een ander startpunt hebben, maar uiteindelijk eindigen in de Spaanse pelgrimsstad.

Op vakantie met je e-bike in adembenemend Patagonië

Als er een plek is waar natuurliefhebbers aan hun trekken komen, dan is het wel Patagonië. Dit natuurgebied, verdeeld over Chili en Argentinië, bestaat uit verschillende natuurparken waar je bijzondere meren, enorme gletsjers en unieke flora en fauna aantreft. De regio wordt regelmatig genoemd als een geweldige bestemming voor een fietsvakantie. Wanneer je op de e-bike door dit gebied trekt, zul je absoluut profiteren van de trapondersteuning. Patagonië is namelijk zo ontzettend uitgestrekt dat je hier urenlang kunt ronddwalen zonder een ziel tegen te komen. Als je op je elektrische fiets onderweg bent, zul je dus een grotere afstand kunnen afleggen zonder daarbij volledig uitgeput te raken.

Wellicht vraag je je af of het klimaat in Patagonië wel geschikt is voor een vakantie op de e-bike. Wanneer je aan deze regio in Zuid-Amerika denkt, schieten namelijk al snel beelden te binnen van besneeuwde bergtoppen en gladde paden. Toch is het echt niet altijd zo koud! Tussen november en maart (de Zuid-Amerikaanse lente en zomer) lopen de temperaturen hier op tot gemiddeld 14 graden celcius: prima voor een vakantie op je e-bike dus! Ben jij al klaar voor vertrek of moet je eerst nog een elektrische fiets kopen?

Yoga vakantie in India

In het dagelijks leven blijft er vaak helemaal geen tijd over om eens echt tot rust te komen. Er is altijd wel een mailtje dat nog beantwoord moet worden, een vriend of vriendin die nog gebeld moet worden of een huishoudelijk taakje dat al veel te lang niet is gedaan… Een goede manier om weer helemaal tot rust te komen, is het beoefenen van de van oorsprong Indiase sport yoga. Vandaag de dag zijn er talloze (lokale en internationale) organisaties die speciale yoga vakanties aanbieden. Een paar dagen, weken of misschien zelfs maanden even alleen maar leven in het hier en nu en bewust bezig zijn met je lichaam. Kunnen we onze koffers al gaan pakken?