Waar je aan moet denken als je hond mee op vakantie gaat

Niets is zo fijn als op vakantie gaan. Wanneer je echter een huisdier hebt, zul je iets moeten regelen, zodat je hond veilig bij iemand achter blijft of dat deze mee kan op vakantie. Het maakt je reis uiteraard wel een stuk gezelliger als je hond mee kan, want dan beleef je samen die speciale tijd en hoef je je geen zorgen te maken of er wel goed voor je hond gezorgd wordt. Als je je hond meeneemt op vakantie neem, zul je wel aan bepaalde zaken moet denken om er zo zeker van te zijn dat de reisomstandigheden op orde zijn.

Neem voldoende hondenvoer mee

Eén van de eerste benodigdheden die een hond nodig heeft tijdens vakantie, is uiteraard de voeding. Neem voldoende hondenvoer mee, zodat hier geen uitzondering op hoeft te worden gemaakt. Door het eigen voer mee te nemen, zal je hond eerder geneigd zijn om gewoon goed te eten. Het reizen kan spannend voor de hond zijn, omdat je hem meeneemt naar een nieuwe omgeving. Hij is niet vertrouwd met de nieuwe plek en dit kan het moeilijker maken om te eten. Door het eigen voer mee te nemen, bied je iets bekends aan en al het eten gemakkelijker verlopen.

Verschillende merken voer

Er zijn veel verschillende soorten hondenvoer beschikbaar en het is belangrijk om ook over vakanties na te denken wanneer je een bepaald merk wilt aanschaffen. Elk merk biedt verschillende pluspunten en bijkomstige gemakken, die het meenemen van het hondenvoer vergemakkelijkt. Vaak zijn er speciale formaten, waardoor je een kleinere zak mee kunt nemen op vakantie en je niet gelijk een zak van 10 kg hoeft mee te nemen. Als je weet dat een zak van 5 kg voldoende zal zijn voor de duur van een vakantie, dan haal je hier snel en gemakkelijk een zak met een dergelijke hoeveelheid. Dit scheelt in ruimte, waardoor je meer spullen mee kunt nemen.

Breng speelgoed mee

Naast voeding is het ook belangrijk om voldoende speelgoed mee te nemen. Zo kun je je hond vermaken en zal hij afgeleid zijn door interessante spelletjes en de vertrouwdheid van plezier maken met jou als baas. De hond zal zich zo tijdens de vakantie kunnen vermaken en je hebt zo altijd wel iets te doen, waaraan te hond kan deelnemen. Het uitlaten wordt zo ook een stuk leuker als de hond gewoon met een bal kan spelen. Speelgoed is vertrouwd en vermakelijk en daarom een goede keuze om hier voldoende verschillende speeltjes in mee te nemen.