3 Tips bij het gebruik van een kredietkaart

Een kredietkaart is een gemakkelijke betaalmiddel en zorgt voor veel betaalgemak. In sommige landen is het zelfs alleen mogelijk om te betalen met een kredietkaart. Toch zitten er wel risico’s aan het gebruik van een kredietkaart. Er kan immers altijd wat fout gaan bij het betalen met een kredietkaart. De onderstaande drie tips zijn bedoeld als handleiding voor het gebruiken van een kredietkaart.

  1. Betaal altijd via internet veilig

Het gebeurt nog steeds regelmatig: fraude met een kredietkaart via het internet. Je kunt toch heel makkelijk zien of je via een veilige weg betaalt. Je kunt dit zien aan de browser en het adres in de adresbalk. Als u veilig kunt betalen, verschijnt er rechts onderaan een hangslotje in het beeldscherm. Ook moet er https staan in de adresbalk staan in plaats van http. De ‘s’ in https staat voor secure en zorgt ervoor dat de pagina beveiligd is. Tot slot moet je ook altijd zorgen dat je een kopie maakt van de betaling. Als de betaling dan toch fout gaat, kun je via de kopie aantonen dat je daadwerkelijk betaald hebt. 

  1. Handtekening plaatsen

De handtekening achterop de pas wordt door veel mensen vergeten. Toch is het heel belangrijk dat de handtekening op de pas wordt gezet. De handtekening beperkt de kans op fraude.

  1. Laat de kosten niet te hoog oplopen

Elke kredietkaart heeft een maandelijks limiet. Dit kan 2500 euro zijn, maar ook 5000 euro. Dit bedrag kan elke maand weer opnieuw uitgeven worden, ook al heb je de vorige maand nog niet terug betaald. De kosten kunnen hierdoor enorm oplopen en je betaalt ook nog eens ontzettend hoge rente over het bedrag dat nog open staat. Wordt het bedrag toch te hoog? Gebruik dan de kredietkaart even niet meer, totdat je een groot deel hebt kunnen terugbetalen.

Als je deze tips hanteert, kan er bijna niets fout gaan als je de kredietkaart gebruikt! Bij vragen over de kredietkaart, kun je het beste contact opnemen met de maatschappij waarbij je een kredietkaart hebt.