Top tips voor je backpackreis

Ook al gaat het backpacken over vrij zijn en jezelf bevrijden van het moderne leven, zonder een beetje vooruit te plannen kan het allemaal uitlopen op een grote nachtmerrie!

Hier volgen een aantal onderdelen waar je aan moet denken wanneer je een backpackreis overweegt. Van spelvermaak tijdens het wachten tot apps die je helpen om te gaan met de complexiteit van het openbare vervoerssysteem, ze worden allemaal behandeld.

Tips bij het pakken

Licht reizen is natuurlijk hoofdzaak bij het backpacken. Het is slimmer om kleding op te rollen in plaats van te vouwen om zo minder ruimte in beslag te nemen en je ervan te verzekeren dat je kleding netjes blijft. Het is ook altijd een goed idee om dubbel te controleren hoeveel bagage je mee mag nemen op je vlucht, aangezien veel budget vluchtmaatschappijen je zelfs meer laten betalen voor een extra koffer.

Zorgen voor een goede reisadapter is ook cruciaal voor elke moderne backpacker, vooral nu de technologie zodanig ver is dat we oneindig veel films en TV shows kunnen kijken tijdens het reizen. Spellen zijn ook erg handig om jezelf te vermaken tijdens het reizen, met simpele puzzelspellen als Match Dots of zelfs meer geavanceerde games zoals poker en roulette op Onlinecasinosnederland.nl, die je een goed alternatief bieden tegenover het traditionele vermaak.

luggage-646311_960_720

Apps voor je excursies

De moderne backpackervaring is nu ook een stuk makkelijker door het gebruik van apps als Moovit die je kunnen helpen door het complexe openbare vervoerssysteem te navigeren, of je je nu in Moskou of in Manila bevindt. Daarnaast hebben veel moderne vluchtmaatschappijen nu ook hun eigen smartphone apps waarmee je snel online in kunt checken en een stoel kunt reserveren vanaf je digitale apparaat.

Een van de meest lastige onderdelen bij het reizen is het spreken van de lokale taal, maar met apps als iTranslate kun je onmiddellijk een relevante zin vinden – en met de integratie met smartwatches biedt dit zelfs een futuristische twist bij het ontwikkelen van je taalvaardigheden!

SONY DSC

Andere overwegingen

De vrijheid van het backpacken is een van de grootste attracties, maar tegelijkertijd zijn er een aantal basisregels die je goed moet onthouden. Houd je paspoort ten allen tijden bij je en zorg ervoor dat je een reisverzekering afsluit die alle potentiële situaties dekt.

Het backpacken biedt je de kans om je eigen weg te bepalen, maar er zijn een aantal backpack netwerken die je een hoop advies kunnen bieden wat betreft je reisbestemming, om zo te verzekeren dat je volledig van je reiservaring kunt genieten!

4923273964_6517e74b2a_o