4 onmisbare zaken voor tijdens het kamperen

Kamperen is voor veel Nederlanders dé manier om vakantie te vieren. Talloze landgenoten trekken met de caravan of auto volgeladen naar zonnige reisbestemmingen om daar hun tent op te zetten. Met een wc-rol onder je arm naar het toilet, koken op een gasstelletje, het zijn de typische kampeerbeelden die ons te binnen schieten. Misschien ben je niet zo’n doorgewinterde kampeerder maar lijkt het je wel ontzettend leuk! In dat geval kunnen wij je natuurlijk een handje helpen. We geven je daarom vier onmisbare tips voor wanneer je gaat kamperen!

1. Kookgerei

De gemiddelde camping bezit helaas geen sterrenrestaurant. Afgezien van een snackbar, een pizzeriaatje of een cafetaria is dat het meestal wel. Lekker, maar waarschijnlijk niet gedurende je gehele vakantieperiode. Wanneer je dus niet iedere dag uit eten gaat zal je iets anders moeten verzinnen. Je eigen kookstelletje meenemen is in dat geval een prima oplossing. Let er wel op dat je gasflessen en pannetjes meeneemt. Gasflessen zijn vaak ook verkrijgbaar in de campingshop maar zijn daar flink duurder. Let er daarnaast op dat je altijd kookt op een stevige en vlakke ondergrond. Zo voorkom je dat je jouw kampeerervaringen op negatieve wijze nog verder uitbreidt!

2. Insecten en ongedierte

Kamperen blijft kamperen omdat je zo lekker één wordt met de natuur. Helaas behoren insecten ook tot die natuur. Zorg er daarom voor dat je voldoende insecten werende middelen meeneemt. Zo voorkom je dat je lek gestoken wordt door muggen of dat je gebeten wordt door andere vervelende beestjes. Doorgaans werken middelen met ‘deet’ zeer goed. Let wel op, check eerst even of je huid tegen dit middeltje kan. Sommige mensen krijgen namelijk last van huidirritatie na het gebruik van deet.

3. Tent

Ook een goede tent is natuurlijk geen overbodige luxe wanneer je gaat kamperen. Een goede tent is stevig, houdt de wind tegen en biedt voldoende ruimte. Aanvullend kun je een regenhoes gebruiken indien het ’s nachts toch begint te regenen. Ook het opzetgemak van de tent kan een rol spelen wanneer je op zoek bent naar een goede tent. Zo hoef jij niet meer urenlang te prutsen met je handleiding en wat losse buizen terwijl de rest van de camping al in het zwembad ligt.

4. Kampeeraccessoires

Tot slot raden we je aan om wat informatie in te winnen rondom overige kampeeraccessoires. Denk bijvoorbeeld aan een waterzak, warme kleding (het kan ’s nachts flink koud zijn) en meer van dat soort zaken. In kampeerwinkels kan men je hierover nog veel meer vertellen. Ook even zoeken op internet kan je een hoop verrassingen besparen. Denk dus voor je weg gaat even goed na en zorg dat je zo optimaal mogelijk voorbereid op kampeerreis gaat!

Mocht je dan echt iets vergeten zijn, dan brengt de kampeerwinkel op je vakantiebestemming vaak redding. In alle andere gevallen moet je de situatie maar onder opgedane kampeerervaring rekening. Je zult zoiets namelijk niet snel nog een keer vergeten!