Hoe kun je het beste naar schiphol komen?

Schiphol is de grootste luchthaven van Nederland. Wanneer je gaat vliegen, is de kans groot dat je vanaf Schiphol vertrekt. Dat kan voor een zakenreis zijn maar ook voor een heerlijk ontspannen vakantie of een familiebezoek in het buitenland. Je moet natuurlijk wel eerst bij Schiphol zien te komen. De vraag is hoe je dit het beste kunt doen. Grofweg zijn er twee manieren om bij Schiphol te komen: het openbaar vervoer én met je eigen auto. Hieronder bespreken we beide manieren.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer is in Nederland ontzettend goed geregeld. Waar je ook vandaan komt, je kunt altijd bij Schiphol terecht komen. Er gaat namelijk een rechtstreekse trein naar Schiphol vanuit verschillende grote steden uit het land zoals Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Roosendaal. Wanneer je ergens anders in het land woont, kun je eerst met de trein naar één van deze stations gaan. Over het algemeen kun je met het openbaar vervoer binnen een paar uur op Schiphol staan, vanwaar je in Nederland ook komt. Bij het openbaar vervoer kun je altijd te maken krijgen met vertraging waardoor het verstandig is om je aankomsttijd ruim voor je vlucht te plannen.

Parkeren Schiphol

Je kunt natuurlijk ook met de auto naar het vliegveld. Parkeren Schiphol is voor veel mensen wellicht een struikelblok, maar dat is helemaal niet terecht. Er zijn namelijk talloze mogelijkheden op parkeren Schiphol. Allereerst heeft het vliegveld een eigen parkeergelegenheid waar je jouw auto gedurende je reis met een gerust hart achter kunt laten. Tegen betaling parkeer je jouw auto hier en deze wordt als extra service ook nog eens bewaakt tijdens je vakantie. In de omgeving van de luchthave is parkeren ook mogelijk maar dan is het vaak wel op eigen risico omdat er geen bewaking is. Een derde mogelijkheid is om gebruik te maken van Park & Sleep hotels bij Schphol: je rijdt de dag voor je vlucht naar het hotel, parkeert je auto, overnacht in het hotel en vervolgens begin je fris aan de reis. Je auto staat gedurende je reis veilig bij het hotel.