De 5 mooiste wandelroutes van 2018

Wandelen is ontzettend rustgevend. Het is dan ook de perfecte manier om de dagelijkse stress even geheel los te kunnen laten. Zeker ook wanneer je specifieke wandelroutes volgt is dit het geval. Deze vijf zijn dan in ieder geval zeker aan te raden. Zorg dan wel dat je erop gekleed bent!

1 Wandeling rondom Zuid-Limburg
Limburg, en dan met name Zuid-Limburg, is altijd al in trek geweest als recreatiebestemming in eigen land. De wandelaars komen er het best aan hun trekken op de route Wandeling rondom Zuid-Limburg. De route ontving al diverse prijzen en dat is natuurlijk niet voor niets. Hij is elf etappes groot en daardoor 277 kilometer lang.

2 Roots natuurpad Dwars door Nederland
Het langste natuurpad van Nederland is door Roots ontworpen. Het is dan ook nog een relatief jonge route. De lengte liegt er niet om. In het totaal is er 459 kilometer af te leggen. Dat begint in Groningen en eindigt in Noord-Brabant bij de grens met België. Daarbij worden de asfaltwegen zoveel als mogelijk vermeden.

3 Wandelnetwerk Vlaamse Ardennen
Net over de grens is een gebied te vinden dat er alles aan doet om het de wandelaar naar de zin te maken. Het gaat dan om de Vlaamse Ardennen. Recentelijk is daar besloten dat het de wandelstreek van dit deel van Europa moet worden. Het Wandelnetwerk moet daaraan bijdragen. Reden genoeg om er eens de wandelschoenen voor aan te trekken.

4 GR512 Brabantse Heuvelroute
Wandelen door de heuvels biedt natuurlijk een extra uitdaging. Eén van de beste routes om deze uitdaging aan te gaan is de Brabantse Heuvelroute, die ook wel bekendstaat als de GR512. Deze route hoort bij de Grote Paden Routes. Bovendien zijn er verschillende kortere en langere varianten te wandelen in dit gebied.

5 Thorpark
In Genk in België liggen in het Thorpark maar liefst elf verschillende routes klaar om bewandeld te worden. Dat betekent dus dat er met gemak een langere periode verbleven kan worden om er zeer veel te wandelen. De natuur is er maar liefst dertig hectare groot en biedt werkelijk alles wat je kunt bedenken.