5 originele tips om een blijvende vakantieherinnering te hebben!

Stel je voor, je hebt net een prachtige vakantie achter de rug en je wil dit je blijven herinneren. Je wil niet dat het een van de zovele vakanties wordt, je wil echt een blijvende herinnering eraan houden. Is dat het geval, neem onderstaande vijf tips dan eens door!

#1. Wereldkaart

Een wereldkaart is een leuke originele manier om de herinnering levend te houden. Er zijn bijvoorbeeld wereldkraskaarten waarop je kunt wegkrassen waar je geweest bent. Op deze manier word je elke keer dat je de kaart ziet herinnerd aan al je voorgaande reizen. Online zijn er vele wereldkaarten te bestellen, zoals bijvoorbeeld  wereldkaarten op poster.

#2. Foto’s

De simpelste manier om je vakantieherinnering levend te houden, is door foto’s in te lijsten en op te hangen. Je kan dit alleen op talloze manieren doen, dus kies voor een originele manier! Zo kun je de foto’s bijvoorbeeld in een bepaald patroon op de muur hangen, of de foto’s in een bepaalde vorm uitknippen. Een aanrader is ook om fotolijstjes op je vakantiebestemming te kopen, op deze manier wordt de foto en dus de herinnering nog echter.

#3. Vakantieboek

Erg leuk ook is het om een vakantieboek te maken. Hierin doe je foto’s van alles wat je hebt ondernomen, en kun je bijvoorbeeld schelpjes plakken als je naar het strand bent geweest. Tickets van bezienswaardigheden waar je geweest bent zijn ook leuk om er in te plakken. Op deze manier houd je de herinnering echt levend.

#4. Dagboek bijhouden

Dit klinkt erg ouderwets, maar is het zeker niet! Hoe leuk is het om als je weer terug bent van vakantie, je eigen verhalen terug te lezen. Je wordt weer meegenomen naar alle gelukzalige momenten die je mee hebt mogen maken op je vakantie. Het is ook leuk als je je dagboek op je vakantiebestemming koopt, als je het boek dan in je kast ziet staan word je automatisch elke keer weer herinnerd aan je fantastische vakantie.

#5. Vlogs maken

Tegenwoordig is vloggen hartstikke hip. Bij het vloggen film je jezelf, en op deze manier leg je dus je volledige dag vast. Als je op vakantie bijvoorbeeld een vlog maakt van ongeveer twee minuten per dag, foto’s en video’s afgewisseld, dan heb je aan het eind van de reis een behoorlijke video. Als je dit later terugkijkt voelt het alsof je weer middenin je vakantie zit. Je ziet alles terug op exact de manier waarop je het je herinnert en dat is geweldig om terug te kijken. Bovendien kun je een vlog ook goed aan vrienden en familie laten zien; zonder uitleg weten zij dan precies wat jij hebt meegemaakt.