Rondreis door Hauts-de-France langs toeristische plekken

De regio  Hauts de France in Noord-Frankrijk is een samenvoeging van de vroegere regio’s Nord-Pas de Calais en Picardië. Dit deel van Frankrijk is zeer geschikt voor diverse soorten vakanties. In de steden Lille, Arras en Amiens is het altijd levendig. Voor natuur en cultuur is Hauts-de-France een ideale bestemming, met haar brede kustlijn van zandstranden bijvoorbeeld. In de zomer om te ontspannen en de rest van het jaar om flink uit te waaien.

Lille

De stad Lille (Rijsel) is een goed begin als u de regio Hauts-de-France wilt ontdekken. Niet ver van huis en toch direct een andere sfeer en cultuur. Het oude stadscentrum staat vol met oude statige gebouwen die uitnodigen om naar binnen te gaan. Van het oude postkantoor tot de opera en de kleine boekenmarkt op de binnenplaats van het imposante Vieux Bourse. Kunstliefhebbers kunnen in Lille hun hart ophalen. Er zijn diverse musea met uiteenlopende exposities. Het citadelpark is ideaal om even te ontsnappen aan het drukke stadsleven, om daarna weer te genieten in één van de gezellige restaurants.

Arras

Vanuit Lille rijdt u in ongeveer vijftig minuten naar de stad Arras. Velen bezoeken de stad om er te genieten van de eeuwenoude architectuur, de abdij, het culturele leven en de gezellige binnenstad. Tijdens de kerstperiode wordt Arras door een groot publiek bezocht om de enorme kerstmarkt die er elk jaar georganiseerd wordt. Het plein aan de Grote Markt en andere plekken in de stad zijn dan geheel in kerstsfeer gehuld. Behalve een mooi en indrukwekkend stadhuis heeft Arras ook nog boeiende bezienswaardigheden,  zoals de Wellington steengroeve, interessante fiets- en wandelroutes en tweeduizend jaar oude resten van de stad Nemetacum. Kortom, er is genoeg te doen, te zien en te beleven in Arras.

Amiens

Ook een absolute aanrader in deze regio is de stad Amiens. Hier staat de grootste gotische kathedraal van Europa, de Notre-Dame. De beroemdste inwoner van de stad was Jules Verne. Deze schrijver wordt op meerdere manieren geëerd door de stad. Tegenwoordig is Amiens een leuke hippe stad met een historisch centrum. U vindt overal leuke winkeltjes, terrassen en pleintjes.  Amiens staat ook bekend om de drijvende tuinen, ook wel ‘Hortillonnages’ genoemd. U kunt deze prachtige tuinen alleen bezichtigen met een boottocht. Het is verstandig om deze boottocht ruim van tevoren te reserveren, want het kan behoorlijk druk zijn bij de bootverhuur.

Berck-sur-Mer

Een perfecte afsluiting van uw rondreis door Hautes-de-France is een bezoek aan de badplaats Berck-sur-Mer. Het strand bij Berck-sur-Mer is immens en één van de mooiste in de omgeving. Ook prima geschikt voor het populaire strandzeilen. Leuk en spectaculair om te doen en te zien. Met een beetje geluk kunt u hier zelfs zeehonden spotten.