Met deze 5 tips heb jij de leukste vakantiefoto’s zo gedrukt!

Heb je net een heerlijk ontspannen vakantie achter de rug en heb je fantastisch foto’s gemaakt? Dan wil je deze foto’s vast en zeker zwart op wit vereeuwigen. Dit is op vele manieren mogelijk.

1. De kwaliteit van de foto

Om een mooie weergave van je foto te krijgen, is het van belang dat de foto een goede kwaliteit heeft. Een tip hiervoor is, zoom eens in op de foto en kijk hoe goed de pixels van je foto zijn. Heb je ingezoomd en is de foto nog steeds naar jouw wensen dan kun je ervoor kiezen om te foto te laten afdrukken op een groter formaat.

2. Papier

Ook het papier waarop de foto’s geprint worden is van belang. Er zijn veel soorten papier en daarom kan het moeilijk zijn om de juiste soort te kiezen. Laat je daarom goed informeren bij de drukkerij over wat de beste optie is voor de papierkeuze.Deze vragen zouden ook via internet besproken kunnen worden in bijvoorbeeld de chat.

3. De helderheid van de foto’s

Het kan voorkomen dat de foto’s te donker worden afgedrukt. Dit kan het geval zijn als de foto’s op je computer of laptop van goede kwaliteit beschikken, maar eenmaal uitgeprint niet meer. Het kan dan voorkomen dat de laptop te helder staat ingesteld. Hierdoor lijkt het alsof de foto’s heel helder zijn, maar komt dit eigenlijk door de pc waarop gewerkt wordt. Kies dus voor een juiste helderheid en maak op basis daarvan een keuze of je de foto wil aanpassen of niet.

4. Photoshop

Een optie om de foto helder te maken is photoshop. Door middel van deze optie kun je de foto aanpassen naar jouw eigen idee. Wil je de foto wat lichter hebben, dan kan dat. Wil je dat de foto scherper wordt, dan is dat ook mogelijk. Er zijn talloze programma’s voor photoshop die je kunnen helpen bij het maken van de perfecte weergave van jouw foto. Er zal dus ongetwijfeld een goed werkend programma zijn dat je hierbij kan helpen.

5. Kies het juiste formaat

Voor het afdrukken van foto’s zijn vele opties mogelijk. Je kan bijvoorbeeld kiezen om je foto af te laten op een envelop, visitekaartje of folders. Echter is het ook mogelijk om een boekje te maken met daarin je vakantiefoto’s, maar kun je er ook voor kiezen om een magazine te maken met jouw favoriete foto’s. Maak dus de juiste afweging bij het kiezen van het formaat waarop je de foto’s afdrukt. Er is zoveel keus en dan zou het jammer zijn als je toch net niet met het goede boekje thuis komt.