5 Tips voor een toffe vakantie in Frankrijk

Frankrijk is een zeer populair vakantieland voor Nederlanders. Jaarlijks trekken vele tienduizenden landgenoten naar het zuiden om vakantie te vieren onder de Franse zon. Als je op vakantie gaat naar Frankrijk dan zijn er verschillende dingen die je kunt gaan doen, we geven je graag wat tips. Ga je met de auto naar Frankrijk, ga dan goed voorbereid op pad.

1. Druiven plukken
Frankrijk is het wijnland bij uitstek. Veel mensen trekken naar Frankrijk in de zomer om met druiven plukken wat bij te verdienen of in ieder geval hun verblijf in Frankrijk mee te bekostigen. In de bekende wijnstreken in Frankrijk kun je hiervoor terecht. Je kunt “op goed geluk” naar Frankrijk reizen of van tevoren je verblijf regelen.

2. Parijs, de stad die nooit slaapt
Parijs is met afstand de beroemdste stad van Frankrijk en misschien wel van Europa. Hier werd geschiedenis geschreven en het is met afstand de stad van de liefde. Verliefde stelletjes slenteren langs de Seine en bezoeken het Louvre en de Eiffeltoren. Je kunt een vakantiehuis in Frankrijk huren zodat je veel vrijheid hebt tijdens je verblijf. Parijs kent veel mooie wijken waar de sfeer van decennia geleden nog steeds geproefd kan worden. Fietsen door Parijs onder leiding van een gids is een mooie manier om de stad te leren kennen.

3. Disneyland Paris
Het was een sensatie toen Disneyland Parijs zijn deuren opende. Eindelijk kon je Donald, Mickey, Pooh en alle andere Disneyfiguren ook in Europa live ontmoeten. En natuurlijk gebruik maken van alle spectaculaire attracties. Disneyland Parijs werd geopend in april 1992 en sindsdien ontving het park miljoenen bezoekers van over de hele wereld. Je kunt op het park logeren in één van de hotels of in een bungalow.

4. De Franse Riviera
Veel mensen trekken naar Frankrijk vanwege het mooie weer. Vooral langs de Route du Soleil naar Zuid-Frankrijk staan in de zomer soms lange files. Vele Nederlanders strijken neer aan de Franse zuidkust op één van de vele campings of ze huren een gezellige vakantievilla voor het hele gezin. Een vakantiehuis zoeken in Europa kun je desgewenst direct vanuit Nederland regelen. Je hoeft hiervoor dus niet in het Frans te onderhandelen. Dit is voor veel mensen een voordeel omdat niet iedereen de Franse taal even goed machtig is.

5. De mooie natuur van Normandië
Ben je niet zo zeer een zonaanbidder dan is een bezoek aan Normandië een aanrader. Hier kan het weer soms wat tegenvallen, het wordt er sowieso niet zo warm als in Zuid-Frankrijk. Maar je kunt wel genieten van de prachtige natuur en leuke steden en dorpen bezoeken. Het is zelfs mogelijk om even een uitstapje naar Engeland te maken via de Kanaaltunnel.