Tips voor je reis naar Canada

Canada is een ontzettend divers land, waar je als reiziger ontzettend veel dingen kunt bekijken en beleven. Het land heeft prachtige steden, een schitterende natuur, bijzondere dieren en nog veel meer prachtigs. In dit artikel geven je tips hoe je een geweldige reis door dit ontzettend leuke land kunt beleven.

1) Ga kamperen in een nationaal park.
De schitterende nationale parken zijn misschien wel de belangrijkste reden om Canada te bezoeken. Deze nationale parken behoren absoluut tot de mooiste ter wereld. Jasper National Park en Banff zijn twee van de populairste parken. Een fantastische ervaring is om te kamperen in een van deze parken. Je kunt hier niet overal terecht, dus lees je van te voren wel goed in waar je terecht kunt.

2) Geniet van het lokale eten
Canada staat zeker niet bekend als een culinair hoogtepunt met heerlijke gerechten. Echter moet je bij je bezoek aan Canada toch wat van de lokale lekkernijen proberen. Poutine is daar een van. Het wordt ook wel omschreven als het Canadese kapsalon. Gezond is het dus niet, lekker wel. Uiteraard moet je ook de beroemde Maple Syrup proberen in Canada.

3) Spot de enorme walvissen
Er zijn weinig meer indrukwekkende dieren op aarde dan de walvissen. Voornamelijk veroorzaakt door hun enorme omvang. In meerdere regio’s in Canada kan je terecht om deze walvissen te spotten in het wild. Je kunt onder andere terecht in Newfoundland, Nova Scotia en New Brunswick. In de zomermaanden heb je de meeste kans om de walvissen te zien.

4) Aanschouw de historie van Canada
In een aantal Canadese steden kan je terecht om mooie, oude gebouwen te bekijken. Wij raden hiervoor Montreal aan. In deze Franstalige stad heb je sowieso het idee dat je in Parijs rondloopt. Zeker als het beroemde Basilique Notre Dame bezoekt. Aanraden door het oude centrum van Montreal is zeker een leuke ervaring.

5) Ga naar het strand
Als je aan Canada denkt zal je ongetwijfeld niet gelijk aan stranden denken. In de zomer kan je echter prima vertoeven op een aantal leuke stranden. Je vindt deze onder andere in de buurt van de stad Vancouver, of in de provincie Prince Edward Island.