7 dos en don’ts voor je volgende reis naar de VS

Ondanks alle extreme veiligheidsmaatregelen die nog steeds gelden, is de VS al met al een relaxte plek eens je daar aangekomen bent. Er zijn wel een paar regels die niet iedereen kent en natuurlijk een paar zaken die je niet mag vergeten. Hier volgen 7 tips voor wie binnenkort naar de VS reist.

1. Probeer niet teveel te zien

De VS vormen een groot, uitgestrekt land. Veel toeristen willen New York, Washington, DC, Miami, en Los Angeles in een grote reis bezoeken. Dat kan interessant lijken, maar uiteindelijk kan dat vermoeiend zijn, waardoor je misschien meer tijd al slapend in een hotel zal doorbrengen als iets anders. Overweeg een reis met leuke bestemmingen aan de oostkust, met bestemmingen als New York City of Washington, DC, of kies voor de westkust, met San Francisco en Los Angeles.

2. Geef fooien

In Nederland worden fooien gegeven, maar hierin is de klant veel vrijer. Geen fooi geven wordt als zeer onbeleefd gezien. In dit geval moet je er rekening mee houden dat de meeste serveersters slechts een minimumloon ontvangen, en zijn voor hun inkomsten voor een groot deel afhankelijk van fooien. Sommige restaurants en bars zullen zelfs 18% fooi standaard aanrekenen.

3. Begin niet overal te roken

Roken wordt ook in Europa hoe langer hoe moeilijker, maar in de VS zijn ze hierin al veel verder gegaan. In steden als New York City, Chicago, Seattle, San Francisco, en Washington DC, zal je nergens nog binnen kunnen roken en in 60 steden kan je zelfs in de meeste openbare straten en parken niet roken. Kijk dus goed uit waar je rookt om niemand voor het hoofd te stoten.

4. Vergeet je ESTA niet aan te vragen

Wil je naar de VS voor een toeristische reis van 90 dagen of minder, dan kan je best een ESTA aanvragen. Dit document vervangt het visum en is enkel online verkrijgbaar. Zonder dit document zal je zelfs niet worden toegelaten op het vliegtuig. Vraag het dus minstens een maand voor je vertrek aan.

5. Begin niet te vloeken

Hoewel in de meeste films voortduren wordt gevloekt, wordt vloeken door de meeste Amerikanen niet geapprecieerd. Helemaal erg wordt het als je het F-woord of N-woord gebruikt. Gewoon niet doen.

6. Bezoek nationale parken

De VS staan bekend om hun nationale parken. En terecht! Deze parken hebben een omvang waar wij in Nederland alleen van kunnen dromen. Miljoenen vierkante kilometers aan ongerepte natuur, waar nog steeds bizons, wolven en grizzly beren leven. Yellowstone is de bekendste, maar Zion National Park, Brice Canyon National Park en Arches National Park moeten zeker niet onderdoen.

7. Wees beleefd, maar wees niet bang mensen aan te spreken

Amerikanen zijn doorgaans vriendelijke open mensen. Hoewel ze staan op hun please en thank you, zal je merken dat ze doorgaans oprechte interesse hebben in mensen uit Europa en hun cultuur. Of je er nu lang of kort verblijft, je zal er snel vrienden maken!