Handige vakantie tips!

Bijna iedereen gaat eens per jaar op vakantie, even lekker er tussenuit en niet in de dagelijkse sleur van werk, huishouden en andere taken. Je wilt natuurlijk dan zoveel mogelijk genieten van je vakantie en alles daar omheen. Hoe beter je jezelf voorbereid, hoe minder er fout kan gaan en hoe meer je kunt genieten. Daarom in dit artikel een aantal handige tips voor op vakantie.

Vliegvakantie of met de auto?

Als eerst is het belangrijk om een keuze te maken, wil je met een auto, caravan of camper op vakantie of ga je liever met het vliegtuig. Afhankelijk van wat je bestemming is, kun je hier een keuze in maken. Er zitten aan beide vervoersmiddelen voor- en nadelen. Zo is het voordeel van reizen met het vliegtuig dat je sneller ergens bent dan met de auto. Wil je bijvoorbeeld naar het zuiden van Spanje? Dan ben je daar binnen een paar uur met het vliegveld, terwijl je met de auto al snel 2 dagen onderweg bent. Het nadeel van reizen met het vliegtuig is dat je beperkt bent in wat je kunt meenemen. Je hebt je handbagage en ruimbagage en dient je te houden ande regels en gewichten van de koffers. Wanneer je met de auto gaat kun je bij wijze van spreken de hele auto vol stoppen. Afhankelijk van wat je bestemming is kun je een keuze maken, al kun je natuurlijk niet naar Australië met de auto, in dat soort gevallen kies je natuurlijk altijd voor het vliegtuig.

Ga op vakantie met korting

Sommige mensen zijn nog altijd bang dat een vakantie te duur uitvalt. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer websites en initiatieven die goedkopere opties aanbieden, kortingscodes vrijgeven of spotgoedkope lastminutes aanbieden. Houdt deze websites in de gate voor goedkope lastminutes vakanties. Vaak zijn deze reizen all inclusief, hierdoor kom je niet voor onverwachte extra kosten te staan. Zo zit er een vliegreis bij in, eten en transfer van en naar het vliegveld. Dit is natuurlijk ideaal als je een vast budget hebt en daar niet boven wilt gaan zitten. Weet je nu al waar je volgend jaar naar toe wilt? Profiteer dan van een vroegboekkorting!

Kies originele bestemmingen

Veel mensen zijn al wel eens in Turkije, Griekenland, Spanje, Frankrijk of Italie geweest. Dit zijn erg populaire bestemmingen en daardoor erg druk. Als je meer van rust houdt kun je beter voor andere bestemmingen kiezen. Kies daarom eens voor een prachtige reis naar Noorwegen, Zweden of Georgië, deze landen zijn prachig en nog niet zo populair. Hierdoor heb je geen last van hordes toeristen die achter elkaar aan sjokken. Als je echt van vrijheid houdt en het fijn vindt om langere afstanden met een auto of camper te rijden, kun je eens naar een Amerika, Canda of Australië reis kijken. Hier rijd je uren alleen op de weg zonder dat je iemand tegen komt, door de meest fantastische natuur.

Een weekend trip

Wanneer je geen tijd hebt om een paar weken op vakantie te gaan, kun je ook goedkope weekendtripjes boeken. Zo ben je toch een een paar dagen van huis en kun je leuke steden checken. Parijs of London zijn erg populair, maar ook steden in het oosten van Europa zijn steeds meer in opkomst. Denk aan Praag, Boedapest of Wenen. Ook in Nederland zijn er genoeg leuke plaatsen voor een weekendje weg, denk aan steden zoals Amsterdam, Rotterdam of Maastricht, maar ook de natuurgebieden zoals de Veluwe, Zeeland of Texel zijn erg mooi.