Vliegen vanaf Schiphol? Neem de Schipholtaxi!

Veruit de meeste Nederlanders die een vliegreis maken doen dat vanaf Schiphol. De Amsterdamse luchthaven verwerkte in 2017 bijna 70 miljoen passagiers uit binnen- en buitenland. Een aantal van hen gebruikte Schiphol om over te stappen op een volgende vlucht, maar voor de meeste Nederlanders is Schiphol het begin van hun reis. Voorafgaand is het altijd een punt van discussie: hoe reizen we naar de luchthaven toe? Gewoon met de auto? Met de trein misschien, of met de bus? Er is nog een andere mogelijkheid, waar je misschien niet zo gauw bij nadenkt. Wat dacht je van een ritje met een reuzehandige Schipholtaxi?

Met de auto of de trein naar Schiphol

Veel Nederlanders reizen gewoon met hun auto naar Schiphol. Er zijn ter plekke legio mogelijkheden om je auto te parkeren. Zo kun je een plek reserveren op één van de officiële parkeergelegenheden. Daarnaast zijn er nog talloze andere aanbieders, wiens parkeerterreinen vaak iets verder van de luchthaven gelegen zijn. Parkeren bij Schiphol is echter niet goedkoop en veel aanbieders staan niet bekend om hun geweldige reputatie.

Met de trein is Schiphol makkelijk te bereiken. Je treintoestel stopt letterlijk onder de luchthaven en er gaan dagelijks een groot aantal treinen die kant op. Maar niet iedereen ziet het zitten om hun grote tassen en koffers de soms krappe treinen in te zeulen. En de kosten kunnen soms behoorlijk zijn, zeker als je met het hele gezin reist. De bus dan? Daarvoor gelden eigenlijk dezelfde argumenten.