Actieve fietsvakantie? Fiets de Rijnroute!

Wie op zoek is naar een actieve vakantie en niet bang is om kilometers weg te trappen hebben wij dé tip: fiets de Rijnroute. Deze fietstocht van 1233 kilometer langs de Rijn, brengt je van de Zwitserse Alpen naar Rotterdam. Liefhebbers van wijn, natuur en cultuur komen hier volop aan hun trekken! 

fietsvakantie rijnroute

Waarom moet je de Rijnroute fietsen?

Op zijn weg door Zwitserland, Frankrijk, Duitsland en Nederland passeert de rivier talrijke bezienswaardige steden en mooie landschappen. Het populairste traject van de Rijnroute is ongetwijfeld het stukje tussen Rüdesheim en Bonn, ook wel de Romantische Rhein of het Mittelrheintal genoemd. Het landschap met zijn wijnbergen, kastelen en burchten is zó bijzonder dat het in zijn geheel op de werelderfgoedlijst van de UNESCO is gezet.

Is 1233 kilometer net iets te veel van het goede? Dan is het laatste gedeelte wellicht een optie. Tussen Millingen aan de Rijn en Hoek van Holland ligt het 270 kilometer lange Rijnfietsroute. Deze route volgt een prachtig traject door het brede stroomgebied van de Rijn. Je ziet de uitlopers van de Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug, de landgoederen langs de Kromme Rijn, de door de Betuwe slingerende Linge, de scheepvaart op de Waal, de Biesbosch, de Kinderdijk en wereldhavenstad Rotterdam.

Kies de juiste fiets

De Rijnfietsroute biedt 1233 kilometer fietsplezier en is zowel geschikt voor beginners als ongeoefende fietser. In welke groep je ook valt, je doet er verstandig aan om de juiste fiets te kiezen. De meest praktische fiets is de elektrische hybridefiets. Elektrische hybridefietsen zijn zeer geschikt voor lange afstanden dankzij de sportievere zit en grote bereik. Hiermee beschik je altijd een steuntje in de rug. Elektrische hybridefietsen zijn voorzien van een stevig frame, waarmee het geen probleem is om bagage mee te nemen.