Een roadtrip door Europa: tips

Het begin van je vakantie kan heel simpel zijn. Je gaat een auto huren, pakt vervolgens je koffers en je gaat rijden. Je hoeft niet per se ver weg met het vliegtuig om een onvergetelijk reis te maken. Ook Europa kent veel mooie plekken en door met de auto door het continent te rijden, krijg je gigantisch veel nieuwe indrukken. Je zult nieuwe mensen ontmoeten, in contact komen met andere culturen en vele landschappen zien. Om jou roadtrip door Europa zo onvergetelijk te maken, geven hieronder een paar tips.

Een leidraad
Volledig onvoorbereid op pad gaan is een optie, maar is niet ideaal. Het is daarom aan te raden om tijdens je roadtrip wel een leidraad te hebben van een paar bestemmingen. Op basis van deze bestemmingen kun je een route afleggen en zijn er alsnog onderweg voldoende verassingselementen. Een stedentrip zou bijvoorbeeld de leidraad kunnen zijn. Maak voor jezelf een top 10 van leukste steden die je sowieso wilt bezoeken. Op basis hiervan kun je voor jezelf een leuke route uittekenen en aan je reis beginnen.

Enkele praktische zaken
Indien je de route bepaalt hebt, zijn er nog wel een paar praktische zaken waar je bij stil moet staan. Binnen Europa kunnen de klimaten nogal verschillen. Het is belangrijk dat je hier rekening mee houdt. Het zou natuurlijk dood zonde zijn als je alleen warme kleding hebt gepakt en vervolgens langs de Spaanse Costa rijdt. Probeer daarnaast je altijd voor te bereiden op bepaalde pech scenario’s. Maak een boekje met daarin een overzicht van organisaties en personen die je kunt bellen in geval van pech. Vaak kun je dit op het internet ook wel opzoeken als de situatie zich voordoet, maar je zou je maar net op een locatie bevinden met een slechte verbinding.

Een auto huren
Wellicht is je eigen auto niet geschikt om door allerlei wilde landschappen te rijden of voel jij je prettiger bij een auto die van te voren goed verzekert is. Een auto huren is dan een goede optie. Hierbij is het wel aan te raden om de auto dan ruim voor je reis te reserveren. Zo heb je alle tijd om verschillende verhuurbedrijven te vergelijken. Daarnaast kun je dan vaak via goedkoop auto huren nog een wat schappelijkere prijs krijgen. Hoe langer je wacht, hoe minder auto’s er tegen die tijd beschikbaar zijn. Het leuke aan een auto huren is dat je ook kunt kiezen voor een ander model. Je kunt bijvoorbeeld ook een leuke roadtrip bus huren, waarbij je achterin de auto ook de mogelijkheid om te slapen. Daarnaast zou je een auto kunnen nemen met een groter laadvermogen, zodat je naast je koffers een tent en eten mee kunt nemen.