Barcelona: van Gaudi tot La Rambla

Barcelona: een prachtige Spaanse stad waarin je je ver van huis waant, maar toch zo dichtbij bent.

Locatie

Barcelona ligt aan de oostkust van Spanje en is de één na grootste stad van Spanje, met maar liefst meer dan 1,5 miljoen inwoners. Binnen ongeveer 2 uren vliegen vanaf Amsterdam zit je in deze Spaanse wereldstad.

Verblijf

Je zou misschien denken dat overnachten in Barcelona duur is. Niets is minder waar. Natuurlijk zijn er dure en exclusieve hotels te vinden, maar ook voor een minder rijk gevulde portemonnee is er een slaapplaats te vinden. Hotels zijn de meest gangbare plaatsen om te overnachten, maar ook een appartement behoort tot de mogelijkheden.

Antoni Gaudí

Antoni Gaudí was een Catalaanse architect. Gaudi heeft veel zaken in Barcelona ontworpen. Denk hierbij aan de Sagrada Família en de Cryptes in Colonia Güell. Je moet dan ook minstens een aantal van zijn bouwwerken gezien hebben tijdens een bezoek aan Barcelona.

Sagrada Família

De Sagrada Família is het bekendste bouwwerk van Gaudi. Het is een basiliek waarvan de eerste steen in 1882 werd gelegd. Nog altijd is de basiliek niet klaar en er wordt naar gestreefd om de laatste afrondende werkzaamheden in 2026 te verrichten.

Park Güell en La Rambla

Park Güell is een prachtig park van ruim 15 ha welke ontworpen is door Gaudi. Het park staat bol van prachtige bomen en planten en wordt gesierd door een reuzenslang die fungeert als bank en die kronkelt door het gehele park.
La Rambla is gelegen in het centrum van de stad. Het betreft een 1200 meter lange straat die uit diverse onderdelen bestaat, waaronder Rambla Santa Mònica met diverse terrasjes.