Platzak in het buitenland. En je bent alleen op reis…

Zonder geld zitten op reis kan iedereen overkomen. Dat is vervelend en er zijn talloze redenen voor te bedenken. Je geld is gestolen, pin automaten werken niet altijd in het buitenland, je bent geskimd en het geld is op. Reizen zonder geld gaat moeilijk. Toch hebben we een paar tips voor je, om te overleven in dit soort benauwde situaties.

Je kan je altijd terugvallen op moneytransfer van Westernunion . Dan dien je wel iemand te vragen om het geld van zijn rekening over te boeken en naar de bank in jouw buurt door te sturen. Je kan dan het geld afhalen bij Westernunion. Je kan gaan couchsurfen.  Maak vrienden en profiteer mee. Probeer een bordje mee te eten. Niet de meest sociale oplossing, maar het gaat dan ook om overleven. Zoek websites waar je met iemand kan mee kan liften. Hierdoor bespaar je geld op tickets. Zo is er in Duitsland een website mithfargelegenheit of in Amerika, Australië en Canada bestaat er Liftsurfer.

Deze tips helpen je voor even, maar het is niet ideaal als je voor een vakantie gaat waar je lekker geld wil uitgeven. Voorkomen is dus eigenlijk altijd beter dan genezen. Als je contact geld meeneemt, wil je dat het niet gestolen wordt. Om geld veilig mee te nemen is er een oplossing. Dit kan met een moneybelt. Riem met een rits aan de achterkant. Het geld zit veilig in de riem en niemand heeft door dat je een pak geld bij je draagt. De moneybelt is beschikbaar via www.maakeenreis.nl of te bekijken op www.e-belts.nl

 

geldriem_achterkant