Kroatië: een veelzijdige vakantiebestemming

Kroatie 1Kroatië is misschien niet het eerste land waar je aan denkt als je zoekt naar een mooie reisbestemming. Toch is het een land wat je als reisbestemming niet moet weg vlakken. Dit land aan de Adriatische zee zal in juli 2013 toetreden tot de EU en staat bekend om de prachtige natuur, de vele eilanden en veelzijdigheid die het de vakantieganger biedt.

Must sees

De populairste gebieden van Kroatië zijn Istrië en Dalmatië. Deze streken liggen aan de oostkust bij de Adriatische zee. Het is niet alleen de natuur die erg mooi is in dit land, maar ook de pittoreske en nostalgische dropjes zijn een bezoek waard. Er zijn vele kastelen en musea in het land te vinden die zeker een bezoek waard zijn.

De havenstad Dubrovnik is zo’n must see. De stad wordt niet voor niets ‘de parel van de Adriatische zee’ genoemd. Voor de actieve vakantieganger is er ook voldoende te beleven zoals onder andere: bergbeklimmen, wandelen, duiken en kanoën.

SAMSUNG DIGITAL CAMERAKlimaat

Het klimaat in Kroatië is zeer divers: van een mediterraan klimaat aan de kust tot een landklimaat in het binnenland. In het binnenland zijn de zomers heet en aan zee staat er over het algemeen een verkoelende bries.

Niet alleen de zomer leent zich voor een vakantie in Kroatië, maar ook in de herfstvakantie is het weer nog uitstekend om in dit land op vakantie te gaan.

Accommodatie

Voor elk wat wils in Kroatië. Je kunt kiezen om in een hotel of appartement te verblijven, maar ook een verblijf op een camping biedt de mogelijkheid tot een heerlijk ontspannen vakantie. Een bijzonder geschikte camping is bijvoorbeeld Camping Bijela Uvala, gelegen in Poreç.

Kortom, Kroatië is een zeer veelzijdige vakantiebestemming, die zeker de moeite waard is om eens te bezoeken!