De bijzonderste plekken in Nieuw-Zeeland

Als er één land aantrekkelijk is, dan is het wel Nieuw-Zeeland. Er zijn een flink aantal bijzondere plekken die je eigenlijk wel gezien moet hebben. In de ideale situatie maak je dan ook direct een rondreis Nieuw-Zeeland. Zo weet je zeker dat je alles direct mee kunt pikken. Het is immers niet gemakkelijk om vanaf Nederland even naar de andere zijde van de wereld te gaan voor een reis. Wanneer je dit dan toch doet kan je het best zo veel als mogelijk hebben gedaan in één trip.

Matamata

Nieuw-Zeeland is het decor geweest van een flink aantal films. Grote kaskrakers werden hier opgenomen omdat het er simpelweg uitziet alsof je op een andere wereld bent beland. Het gaat dan vooral om het gebied Matamata. De natuur hier is misschien wel het meest bijzonder van de hele wereld. Je kunt je voorstellen dat de wereld er ooit zo uitzag voordat de mens er allerlei dingen in ging herschikken. Dit maakt het dan ook echt de moeite van het bezoeken waard. Wanneer je een reis door het land maakt, dan mag dit zeker niet ontbreken.

Lake Taupo

Lake Taupo is de plek waar Nieuw-Zeelanders graag zelf heen gaan wanneer ze vrij zijn. Dit wil dus ook wel iets zeggen over de schoonheid van dit meer. Het is dan ook gigantisch groot. Je kunt hier dus ook enkele dagen doorbrengen als je zou willen. Dit kan bijvoorbeeld een mooi rustmomentje zijn wanneer je van plek naar plek reist. Bovendien is het Tongarito National Park vlakbij. Deze plek is dan ook ideaal voor liefhebbers van natuur en van outdoor-activiteiten. Dit is zeker ook een plek die je eens in je leven gezien moet hebben.

Auckland

Om het contrast even aan te geven is het ook goed om Auckland te bezoeken. Dit is een echte moderne stad. Wanneer je vooral de schoonheid van de natuur hebt bekeken, dan kan het natuurlijk best een verademing zijn om weer even terug te komen in de bewoonde wereld. Deze stad is bovendien geschikt voor de stedentripliefhebbers. Omdat je hem natuurlijk niet even in een weekendje bezoekt past hij perfect aan het begin of aan het eind van je rondreis door Nieuw-Zeeland.