Böhmerwald, een onbekend pareltje in Oostenrijk

Misschien denk je elk plekje van Europa wel te kennen inmiddels. De kans dat je echter al eens in het Böhmerwald geweest bent is niet zo groot. Dit bos dat begint in Tsjechië en loopt tot het Duitse Beieren en ligt daardoor dus voornamelijk in Oostenrijk. Hier kan je perfect naartoe om in de zomer te wandelen in te fietsen. Veel belangrijker nog is dat het een bestemming is om heerlijk te skiën in de winter. Dat komt door de volgende eigenschappen.

Vooraf

Voordat duidelijk gemaakt wordt waarom Böhmerwald zo’n fijne plek is om naartoe te trekken, is het wel van belang om te zorgen dat wel alle voorzorgsmaatregelen getroffen zijn. Dit is de enige manier om er zeker van te zijn dat de ski-reis optimaal beleefd wordt. Zorg voor spullen als middelen voor lawinesafety, middelen om outdoor te kunnen overleven en middelen om lekker comfortabel te kunnen skiën. Zorg dat je al deze zaken op orde hebt gebracht voor je naar het bos trekt. Zo zal je zonder zorgen aan de slag kunnen gaan.

Ontwikkeling

De reden waarom deze plek nog niet zo bekend is, is dat er pas recentelijk werk gemaakt wordt van het aantrekken van skiërs. Dit was voorheen niet het geval. Door de faciliteiten aan te pakken en te verbeteren is het nu veel beter mogelijk geworden om hier een leuke skivakantie te houden. Zeker voor de meer ervaren skiër is dit een goede uitdaging. Het betreft immers een gebied dat je nog niet eerder verkend hebt. Dit brengt als vanzelf nieuwe kansen. Zo kan je je vaardigheden op de ski’s alleen maar nog verder verbeteren.

Hele familie

Wat ook niet onbelangrijk is om te vermelden over Böhmerwald, is dat het wel gewoon geschikt is als bestemming voor het gehele gezin. Daar is immers zorg voor gedragen. Zo zijn er verschillende pistes zodat er niet alleen maar plek is voor de echte durfals, maar ook voor de jongelingen en beginners. Daarom is het dus voor allerlei doelgroepen een leuke plek om de komende skivakantie eens te gaan ontdekken. Wacht daarom ook geen seconde langer en ga direct op zoek naar een plekje.