Een romantisch weekend naar Parijs

Romantiek in Parijs

ParijsParijs is de stad van de romantiek en de liefde. Hoeveel stelletjes hebben elkaar niet ten huwelijk gevraagd in deze prachtige stad? Parijs is een schitterende stad die zeer de moeite waard is om te bezoeken. Niet alleen omdat het de stad van de romantiek en de liefde is. Het is een veelzijdige stad met een uitermate rijke historie.

De Eiffeltoren en Versailles

Er zijn talloze objecten in Parijs die een bezoek meer dan de moeite waard zijn. Wat dacht u bijvoorbeeld van de wereldberoemde Eiffeltoren? Talloze toeristen brengen dagelijks een bezoek aan dit unieke wereldwonder. En heeft u wel eens gewandeld door de schitterende tuinen en parken van Versailles? U zult zich wanen als Lodewijk XIV!

De Notre-Dame

Ook de Notre-Dame is een bezoek meer dan waard. Dit is een schitterende kerk, midden in het centrum van Parijs. In deze kathedraal zouden de relikwie├źn van Christus worden bewaard, zoals de doornenkroon, een stuk van nagel waarmee hij gekruisigd zou zijn en een stuk van het kruis zelf. U kent ook vast wel het wereldberoemde boek met zijn film “De klokkenluider van de Notre-Dame”.

De schilderswijk Montmarte

Een bezoek aan de schilderswijk Montmartre is echt een aanrader. Boven op de top van de heuvel, de zogenaamde Place du Tertre, worden volop schilderijen van toeristen gemaakt. Wanneer u een uniek kunstwerk van uzelf wilt hebben, moet u er die 20 euro zeker voor over hebben!

Parijs als modestad

Wanneer u van mode houdt, dan is Parijs de plaats om te zijn. Veel modeontwerpers verdienen hier hun brood met hun wereldberoemde modecollecties. Ook worden er talloze modeshows geven. In de stad zelf kunt u natuurlijk ook kleding aanschaffen van zeer uiteenlopende en luxe merken. U zult in uw nopjes zijn!