Ibiza is veel meer dan een feesteiland

Het Spaanse eiland Ibiza wordt vaak geassocieerd met jongeren die naar het eiland komen om te feesten. Het klopt inderdaad dat er op Ibiza verschillende plekken zijn waar het nachtleven bruisend is en waar de leukste feesten worden georganiseerd. Hier kun je tot in de vroege uurtjes genieten in de beste discotheken en er worden bekende dj’s ingevlogen. Toch is Ibiza meer dan dat. Veel meer. Ibiza is een eiland waar je terecht kunt voor prachtige natuurlijk, indrukwekkende bezienswaardigheden en kustdorpjes waar je helemaal tot rust komt. Het eiland is voor jong en oud dan ook een echte aanrader. Dus als je nog een vakantie zoekt naar een heerlijke bestemming, boek een last minute naar Ibiza en ga lekker genieten. Wij nemen je mee door een aantal prachtige plekken op Ibiza, die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Ibiza feesteiland

Santa Eularia des Riu

Het dorpje Santa Eularia des Riu is een mooie plaats aan de oostkant van het eiland. In dit dorp vind je een prachtige haven die vernoemd is naar de enige rivier die op Ibiza stroomt. Tijdens een bezoek aan dit gezellige dorp is het aan te raden om één van de hippiemarkten te bezoeken. Het centrum van Santa Eularia des Riu is een hele fijne plek voor toeristen. Aan de boulevard vind je veel gezellige restaurants en bars waar je heerlijk kunt eten en drinken. Ook zie je hier voor leuke winkeltjes waar je terecht kunt voor een souvenir. Het dorp is nog niet overspoeld door toeristen, waardoor er een hele gezellige en gemoedelijke sfeer hangt. Ideaal om even te ontsnappen aan alle drukte.

Sant Joseph de sa Talaia

Het dorpje Sant Joseph de sa Talaia is een zeer populaire plaats van Ibiza. In Sant Joseph de sa Talaia bevindt zich ook het hoogste punt van het eiland. Dit hoogste punt is 475 meter hoog, en vanaf dit punt heb je een prachtig uitzicht op de regio er om heen. Ook kun je vanaf hier het nabijgelegen eiland Formentera zien. Hou je van een stevige wandeling naar boven en kun je genieten van een prachtig uitzicht over Ibiza, dan zit je in deze plaats goed. Met je huurauto kun je deze plaats bezoeken, om vervolgens weer door te rijden naar het volgende mooie plekje.

Mooie stranden

Ibiza staat bekend om de vele mooie stranden die je op dit eiland tegenkomt. Er zijn plekken waar je drukke stranden tegenkomt vol met faciliteiten. Zo zijn er ligbedjes, strandbars en mensen die watersport materialen verhuren. Voor wie liever een wat rustiger strand bezoekt, zijn er nog vele andere leuke plekken te vinden op het eiland. Op Ibiza kom je namelijk verschillende kleine, verlaten strandjes tegen. Het ene strand is nog mooier dan het ander, en worden bijvoorbeeld omringd door hoge rotswanden. Enkele mooie stranden die het bezoeken meer dan waard zijn, zijn de stranden van San Antonio en Santa Eulalia. In totaal kent het eiland 18 kilometer aan strand.