Ga lekker op fietsvakantie!

Heb jij het wel gezien met die suffe busreizen naar Spanje en wil je wel eens wat anders dan dagen lang liggen bakken op een overvol strand? Maak er dit jaar eens een actieve vakantie van en ga fietsen! Fietsvakanties zijn er in alle soorten en maten. Gewoon op de fiets stappen en het avontuur tegemoet rijden is een mogelijkheid, maar je kunt ook een georganiseerde fietsvakantie boeken bij een reisorganisatie.

Waarheen?
Nederland is natuurlijk een echt fietsland met een overvloed aan prachtige fietsroutes. Even zoeken op internet en je vindt al snel een enorme lijst met prachtige korte en lange routes. Ook zijn er diverse boeken en gidsjes, o.a. van de ANWB, met duidelijke routebeschrijvingen en handige tips. Ben je wat avontuurlijker aangelegd en wil je wel eens tegen zo’n Franse berg oprijden? In het aanbod van verschillende reisorganisaties vind je voor beginnende en gevorderde fietsliefhebbers de mooiste fietsreizen naar Frankrijk, Duitsland en nog veel meer bestemmingen.

Waarop?
Goed, je hebt besloten dat het dit jaar een sportieve fietsvakantie wordt, maar hoe is het gesteld met je trouwe tweewieler? Trotse bezitters van een glimmende, nieuwe fiets met een heleboel versnellingen zullen zich geen zorgen maken, maar als je nu met een frons op je gezicht naar een roestig, stokoud vehikel staart dan is het de hoogste tijd voor actie: koop een nieuwe fiets! Denk dan vooral ook eens aan de tegenwoordig zeer populaire elektrische fiets. Op zo’n slim rijwiel met een hulpmotortje moet je wel zelf trappen maar bij wind tegen of op een steile helling kun je heel comfortabel een elektrisch duwtje in de rug inschakelen. Een van de e-bike topmerken is Kalkhoff, een vertrouwd merk met een zeer solide reputatie. Kalkhoff biedt een zeer ruim assortiment elektrische fietsen die in Nederland bijvoorbeeld verkrijgbaar zijn bij fietsenmakerhoorn.nl.

Wat neem ik mee?
Behalve je fiets en een stralend humeur gaan er natuurlijk lichtgewicht spullen mee en kleding die past bij het klimaat van je bestemming. Laat vooral thuis wat je ook onderweg kunt kopen. Goede reis!