Op pad met je minipony

Het maken van een tocht te paard is voor velen een geweldige beleving. Zo`n tocht is niet alleen weggelegd voor de grote paarden en pony`s, waarbij je op hun rug genietend weg kunt dromen. Je kunt er ook voor kiezen om op stap te gaan met je minipony ofwel shetlander. Deze kleine dappere paardjes zijn geweldig voor het maken van tochten en dan niet er bovenop, maar erachter. Tenzij je klein van stuk bent, want shetlanders zijn ook als rijpony te gebruiken. Op Minihorseshop.nl kun je alles vinden voor deze stoere paardjes.

Alles in het klein
Vanwege hun bescheiden formaat, heb je uiteraard ook kleine spullen nodig. Er is verrassend veel verkrijgbaar voor minipony`s. Hoofdstellen, halsters, bitten, dekens, beenbescherming, noem maar op. Niet alle paardenwinkels hebben deze spullen echter in hun assortiment. Het is dan ook ontzettend handig dat er online aanbieders bestaan die geheel gericht zijn op dit kleine paardenras.

Voorbereiding voor vertrek
Wat heb je eigenlijk allemaal nodig als je op pad wilt met je minipony? Dit is uiteraard afhankelijk van de duur van je trip. Ga je enkele uren of misschien meerdere dagen? Daarnaast heeft het weer ook invloed. Tijdens een trip in de herfst zal een flinke regenbui misschien je grootste zorg zijn, waarbij een regendeken goed van pas komt. In de zomer maak je je echter meer zorgen om steekvliegen en is je behoefte groter aan een vliegendeken en/of vliegenspray. De basisuitrusting, die je sowieso nodig hebt zijn: een sulky met tuig, een hoofdstel inclusief bit, beenbescherming en een zweep. Wanneer je rijdend op pad wilt, dan kies je voor een zadel in plaats van de sulky. Al deze benodigdheden en nog heel veel meer, zijn te vinden op het internet. Hier kun je ook terecht voor advies, erg handig want hoe beter voorbereid, hoe groter het genot!