Onmisbaar voor op reis

Of je nou maanden lang gaat backpacken door Australië of Cambodja, of van een luxe weekendje weg naar Parijs of Barcelona gaat genieten, er is zonder twijfel één artikel dat iedere reiziger altijd in één of andere vorm bij zich heeft: een tas. Voor sommige mensen is een stevige rugzak, van een betrouwbaar merk als Kipling bijvoorbeeld, de beste keuze, terwijl andere mensen liever gaan voor een klein handtasje of een handige weekendtas.

De rugzak

De rugzak is één van de meest geziene soorten reistassen dankzij de veelzijdigheid en de compactheid ervan. Je ziet ook vaak dat rugzakken worden gebruikt als aanvullende tassen op andere reistassen zoals handtassen, weekendtassen of wieltassen. Enkele wereldberoemde merken van rugzakken zijn Kipling, Eastpak en Herschel.

Het bekende “backpacken” is direct afgeleid van het Engelse woord voor “rugtas” (backpack) en toont gelijk aan waarvoor de rugzak zeer geschikt is: langere reizen waarbij je veel moet sjouwen en tijdens welke je flexibel wil kunnen zijn in je planning. Een rugzak is echter ook heel handig tijdens een middagje slenteren door het oude centrum van Lissabon of tijdens een uitje naar de dierentuin.

De weekendtas

De naam zegt het al, dit type tas is qua formaat en vervoerbaarheid ideaal voor een weekendje weg. Net als rugzakken bestaan ook weekendtassen in vele vormen en maten. De standaard weekendtas is licht, makkelijk te dragen en niet te groot om boven je te kunnen stouwen in de trein of het vliegtuig. Er bestaan echter ook grotere modellen, bijvoorbeeld met ingebouwde wieltjes.

Voor een weekendje kamperen met vrienden is een stevige (en zo nodig waterdichte) weekendtas ideaal. De grotere modellen zijn dan weer perfect voor bijvoorbeeld een romantisch weekendje Rome met je partner.

De wiel-tas

Ga naar een vliegveld of zelfs een treinstation, en het is zeer waarschijnlijk dat je overal mensen met wieltassen ziet, van verschillende formaten en merken. Een wiel-tas beschikt over (al dan niet in- en uitklapbare) wieltjes, en vaak ook over een (uitschuifbaar) handvat, afhankelijk van de vorm en de afmetingen van de tas.
Wieltassen zijn ideaal voor langere verblijven op gladde ondergronden (vliegvelden, perrons, hotels, enz…). Voor twee weken op vakantie naar Japan zal een kleine wiel-tas bijvoorbeeld erg goed van pas komen als handbagage, terwijl een groter formaat erg geschikt kan zijn voor een zakelijke conferentie van vier dagen in Moskou. Kijk voor meer inspiratie even wat rond in de winkel of op het internet bij bijvoorbeeld Bagageonline.nl.