Ga je op roadtrip door Europa? Bereid je auto dan goed voor met deze 5 tips!

Een roadtrip is leuk en uitdagend. Het is wel van groot belang dat de auto die je hiervoor gaat gebruiken ook geschikt is voor de lange tochten. Er zijn dan een aantal zaken waar je aandacht aan moet besteden. Houd deze tips in gedachten en je komt een heel eind.

1 Vloeistoffen checken

De meeste zaken met betrekking tot de staat van je auto kan je zien en horen. Dat geldt natuurlijk niet voor je olie, koelvloeistof en ruitenvloeistof. Het is dus slim om alles in ieder geval even te checken voor je vertrekt. Neem ook wat flesjes mee onderweg. Zo kan je veilig blijven rijden en tijdig alles aanvullen indien nodig.

2 Bagage verdelen

Alle tassen en koffers in de achterbak gooien is misschien niet zo’n goed idee. De auto wordt dan wel heel zwaar aan één kant. Slimmer is het om goede dakdragers te monteren. Op die manier wordt de druk beter verdeeld en krijgt je auto minder te verduren. Zeker wanneer je lange afstanden gaat afleggen, zoals bij een roadtrip, mag je dit niet onderschatten.

3 De banden

Ook als het op de banden aankomt moet je een aantal zaken goed gecontroleerd hebben. In de eerste plaats is het natuurlijk altijd slim om even de spanning op de banden te controleren. Daarnaast is het goed om even te kijken hoe het met he profiel gesteld is. Grip op de weg is immers van groot belang voor de veiligheid.

4 Het complete pakket

Vergis je niet, in elk land gelden andere regels voor wat betreft de verplichte spullen in de auto. Dat kan een gevarendriehoek zijn, of een fluorescerend hesje. Soms gaat het om een kleine brandblusser of een eerste-hulppakket. Zoek dit uit en zorg dat dit georganiseerd is voor je vertrekt. Zo kan je een stuk veiliger de weg op.

5 De kleine dingetjes

Loop tot slot ook alle kleine dingetjes na. Doet je airco het goed? Werken alle autolampjes? Trek de handrem nog eens aan om te voelen hoe die ervoor staat. Als al deze onderdelen naar behoren werken kan er eigenlijk niet zo heel veel meer misgaan.