Zorgverzekering vergelijken

Een zorgverzekering bestaat uit een basis zorgverzekering die verplicht is voor elke inwoner boven de 18 jaar in Nederland. Deze basis zorgverzekering vergoed dan ook echt de basis zorgkosten. Denk hierbij maar aan medicijnen bij de apotheek, ziekenhuis vervoer en ook het doen van operaties word vergoed door de zorgverzekering. Een zorgverzekering vergelijken zorgt ervoor dat je veel geld kunt besparen en de juiste verzekering voor jou kunt vinden. Een aanvullende verzekering kan voor jou misschien ook een goede oplossing zijn. Met zo’n aanvullende verzekering kun je de kosten voor de tandarts, de fysiotherapeut en ook veel andere zorg volledig vergoed krijgen. Dit is wel zo handig wanneer je niet zelf diep in de buidel wilt tasten.

Waarom vergelijken?

De premies van zorgverzekeringen kunnen veel van elkaar verschillen. Ook bij het afsluiten van een aanvullende verzekering zijn er veel verschillen tussen de verzekeraars. Om dan ook te bepalen welke verzekeraar het beste voor jou is, dien je te vergelijken. Hierdoor kun je er achter komen wat de dekkingen zijn van de verzekeraar en ook kun je zo snel achter de premies komen. Een zorgverzekering vergelijken is altijd goed omdat de prijzen elk jaar weer kunnen veranderen. Door dan ook de zorgverzekering te vergelijken kun je elk jaar weer een paar honderd euro besparen. Nadat jij via een vergelijkingswebsite hebt ingevuld naar welke dekkingen jij op zoek bent, vind je snel de goedkoopste zorgverzekering voor jou!

Tips voor een goedkoper zorgverzekering

Tip 1; Zorg voor een lagere premie door het verhogen van het eigen risico. Je eigen risico kun je verhogen tot een maximaal bedrag van 875 euro. Wanneer je verwacht weinig zorgkosten te krijgen voor het aankomende jaar kunnen we aan raden dit eigen risico maximaal te stellen. Hierdoor hoef je minder premie te betalen per maand.

Tip 2; Controleer goed of je een aanvullende zorgverzekering hebt. Belangrijk is het om te kijken wat in het basispakket van jouw verzekeraar zit. Wanneer je een paar belangrijke punten mist kun je hiervoor een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Ook kan het andersom voorkomen, dat je juist een aanvullende zorgverzekering hebt terwijl dit eigenlijk niet nodig is. Kies er dan voor om deze te schrappen.

Tip 3; Let op tijdens het vergelijken. Belangrijk is het dat je tijdens het vergelijken al jouw wensen en informatie invult. Hierdoor kun je de verschillende zorgverzekeringen bekijken die echt goed passen bij jouw profiel. Ook is het verstandig om via internet over te stappen aangezien je dan veel goedkoper uit bent. Je zorgverzekering in 2018 direct bij de verzekeraar afsluiten kun je dan ook beter niet doen. Op de website zelf vind je namelijk weinig kortingen en ben je dus duurder uit.