Lekker actief de vakantie door

Er zijn verschillende manieren om je vakantie in te delen. De ene houdt ervan om lekker de hele vakantie op het strand te bakken en af en toe een dagje te winkelen. Terwijl andere daar helemaal rusteloos van worden en lekker actief willen zijn in de vakantie. Ben jij iemand die hoort in de tweede categorie? Dan hebben we een paar leuke idee├źn om je dagen te vullen als je op vakantie bent.

Een dagje op stap is leuk, maar de vakantie kan soms al duur genoeg zijn. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om een goedkoop dagje uit te gaan. Houd acties in de gaten of spaar er een apart potje voor.

Hoog de bomen in

Vooral sinds de laatste paar jaren lijken de klim en ziplijn parken als paddenstoelen uit de grond te schieten. Of nouja…eerder als bomen. Bij een klimpark krijg je van tevoren een uitleg over veiligheid, krijg je een helm op en een soort riem waar je instapt (welke ook bij wandklimmen worden gebruikt). Na de uitleg over hoe je de riem en klik-systemen moet gebruiken, mag je de hoogte in. Hier klik je jezelf vast aan een kabel en gaat dan hindernissen over die tot wel 25 meter of hoger kunnen oplopen! Uiteraard zijn er ook lagere varianten als je toch wat liever dichter bij de grond staat. Als je een stuk omhoog bent gegaan, zijn er ook lange kabelbanen waaraan je je naar beneden kan laten roetsjen. En dag voor adrenaline en lekker bezig zijn!

Stadswandeling

Misschien wat minder spannend dan een klimpark, maar nog steeds kan een wandeling actief zijn. Zoek een mooie wandelroute op en ga op ontdekking uit. Wat heeft de oude stad waar je in de buurt bent allemaal voor geschiedenis om te bekijken? Misschien is er wel een kasteel om te bekijken, of laat jezelf meenemen door een verteller die extra informatie geeft bij bijzondere punten van de stad. Zo ben je actief bezig en leer je ook nog eens wat van je omgeving. Ben je meer een natuurmens? Dan kan je ook een lange wandeltocht maken in een bos of natuurgebied dat in de buurt ligt.

Zwembad

Met spartelen, duiken en zwemmen in het zwembad kun je eigenlijk niet fout gaan. Een zwembad is lekker voor alle leeftijden. Vooral als er verschillende baden zijn en een rits aan glijbanen kom je de dag wel door. Achteraf is dat patatje dan meer dan verdient.