Leven uit een backpack

Backpacken is hot, backpacken is hip. En waar kun je beter backpacken dan in Australië. Het land ‘down under’ is hier uitermate voor geschikt. Dichtbevolkte steden en gebieden waar je niemand tegen komt: Australië heeft het allemaal.

Locatie

Australië ligt op het zuidelijk halfrond en is 185 keer zo groot als Nederland. De hoofdstad is Canberra. In dit land wonen 22 miljoen mensen. de steden zijn zeer druk, want het grootste deel van de bevolking woont dichtbij de grote steden van het land.

Verblijf

Het is behoorlijk gebruikelijk om als backpacker in een hostel te slapen. Toch is dit niet een must. Je kunt ook een goedkope auto kopen, een tentje meenemen en langs de weg kamperen. Langs de weg mag overal gekampeerd worden, maar het is zeker niet overbodig om eerst toestemming aan de eigenaar van het land te vragen in de wat drukkere gebieden.

The Great Ocean Road en de Twelve Apostles

The Great Ocean Road is een weg die loopt vanaf Geelong (bij Melbourne) tot voorbij Port Campbell langs de kust. Deze weg levert een prachtige route langs de kust waarbij je langs diverse goede surfplaatsen komt. de natuur is fenomenaal.

Via de Great Ocean Road kom je langs de Twelve Apostles. Deze bekende rotsformatie is ontstaan door de golfslag van de zee.

Great Barrier Reef

Het Great Barrier Reef is een prachtig koraalrif gelegen ten oosten van Queensland. Je kunt hier uitstekend duiken en snorkelen. Het Great Barrier Reef is een beschermd gebied welke op de werelderfgoedlijst staat.

De Blue Mountains

Blue Mountains National Park is een prachtig park op een uur afstand van Sydney. Er is een enorme vallei die nauwelijks beïnvloed is door de mensheid. Je kunt hier heerlijk wandelen en genieten van de rust dichtbij de grote stad.