Toerist in eigen land

Iedereen is alweer druk in de weer met vakantieplannen voor de zomer. De een verblijft in een hotel in Italië, de ander maakt een rondreis door Turkije en weer een ander gaat kamperen in Frankrijk. Maar waarom zouden we niet eens lekker in Nederland blijven? Ons land heeft toch ook genoeg te bieden? Het is bovendien een stuk voordeliger voor de portemonnee. Ook als je geen tijd voor vakantie hebt, kan je nog prima de toerist in eigen land uithangen.

Bekende uitjes
Er zijn een hoop leuke, bekende uitjes te bedenken voor met het gezin, zoals een dagje naar de dierentuin of een pretpark, maar ook voor een dagje romantiek biedt Nederland genoeg mogelijkheden. In de lente kunnen we genieten van alle mooie kleuren en geuren op De Keukenhof. Of een dagje Madurodam, leuk voor klein en groot. Natuurlijk hoor je als Nederlander Volendam ook ooit gezien te hebben, inclusief foto in Volendamse klederdracht!

Van noord tot zuid en van oost naar west
Ja, tot in de verste plekjes van Nederland zijn leuke uitstapjes te bedenken. In Zeeland is het erg leuk om eens naar de Deltawerken te gaan. Daarna lekker uitwaaien op het strand, met een kop warme chocomel in de winter of juist een zomerse cocktail in de zomer. Op Deltapark Neeltje Jans kan je verschillende zeedieren bekijken. Voor kinderen zijn er leuke speelattracties waar zij zich vermaken terwijl de ouders tentoonstellingen bewonderen. In Limburg zijn genoeg leuke campings, zoals Camping Schin op Geul. Limburg biedt de toerist (zelfs die in eigen land) enorm veel: van mergelgrotten tot verdedigingswerken en van kastelen tot golfbanen. In Pieterburen te Groningen kan je een bezoek brengen aan de zeehondencrèche. Het is zelfs mogelijk er een dagje mee te helpen. Als je daar geen tijd of zin in hebt kan je natuurlijk altijd een bedrag achterlaten waarmee je de zeehonden helpt.

Stedentrip
Maar waarom niet op stedentrip in eigen land gaan? Hoe vaak bezoeken we onze hoofdstad nou eigenlijk? Stap eens in een rondvaartboot en laat je door de grachten vervoeren. De grachtengordel behoort niet voor niets tot het Werelderfgoed! Een auto huren in Rotterdam is ook een goed idee om de nabijgelegen dorpjes en steden eens te ontdekken.