Tips voor een verre reis met de kids

Je moet het maar durven: het maken van verre reizen met kinderen. Toch is het met de juiste voorbereiding prima te doen.

Bereid je kind voor op de reis

Leg je kind uit wat er gaat gebeuren. Bekijk boekjes die over het land gaan en laat op een globe zien waar het betreffende land ligt. Laat filmpjes zien en kijk eens of je ergens in een restaurant het eten kunt eten wat er in het land van bestemming gegeten wordt.

Paspoort, medicijnen en inentingen

Controleer of alle reisdocumenten in orde zijn. Ook een baby dient een reisdocument te hebben. Verleng, indien nodig, de paspoorten op tijd. Dit duurt tenslotte een aantal werkdagen. Controleer ook of er een visum nodig is om toegelaten te worden in het land van bestemming.

Indien er door een van de gezinsleden medicijnen gebruikt wordt, is het handig om een voorraad mee te nemen. Bestel ook de medicijnen op tijd. Daarnaast wordt er voor sommige landen een vaccinatie aanbevolen en voor sommige bestemmingen is het zelfs verplicht. Voor een advies hierover kun je kijken op Lcr.nl. Neem neusdruppels mee voor in het vliegtuig als een van de kinderen verkouden is. Dit verlaagt de druk op de oren.

Bagage

Neem voldoende kleding mee voor de kinderen. Ook in warme landen kan het ’s avonds en ’s nachts flink afkoelen. Neem ook spullen mee om de kinderen tijdens de reis te vermaken. Heeft je kindje speciale voeding nodig, zoals flesvoeding, neem dan een voorraad mee. Je weet tenslotte niet wat er in het land van bestemming te krijgen is.

De bestemming

Probeer zo snel mogelijk mee te draaien in het ritme van het vakantieland. Zo zullen de kinderen het snelste wennen aan het tijdsverschil. Indien de reis naar een warm land gaat: gebruik voldoende bescherming tegen de zon en laat de kinderen voldoende drinken. Gebruik water uit flessen en niet uit de kraan. Doe rustig aan tijdens het heetst van de dag.

Wanneer je een baby meeneemt, is het nog belangrijker om je goed voor te bereiden voor de vakantie. Op de site Oeiikgroei.nl staat een artikel met 40 baby vakantietips zodat je optimaal voorbereid bent.