De mooiste bestemmingen in Afrika, wij zetten ze op een rijtje

Voor de échte wereldreizigers onder ons is er maar één vraag belangrijk; waar leidt de volgende reis naar toe? Graag wil je zo veel mogelijk van de wereld zien maar de tijd die je hebt, is vaak redelijk beperkt. Laten wij die keuze nog net even wat moeilijker maken door de allermooiste Afrika-bestemmingen speciaal voor jou op een rijtje te zetten. Want behalve voor de doorgewinterde avonturier is naar Afrika reizen ook geschikt voor de gewone vakantieganger. Ontdek daarom de magie van Afrika aan de hand van de volgende bestemmingen! 

Namibië

Niet alleen is Namibië waarschijnlijk een compleet ander land dan waar je normaal heen reist, Namibië biedt ook op het gebied van bezienswaardigheden en landschappen talloze prachtige ervaringen aan. Van de rivieren en woestijnachtige gebieden tot de wetlands. Het toerisme in Namibië neemt de laatste jaren flink toe waardoor er veel reizen worden georganiseerd die je gegarandeerd alle hoogtepunten van dit prachtige land laten zien. Ondanks dat het toerisme toeneemt blijft het land dunbevolkt. De hoofdstad Windhoek telt immers maar 320.000 inwoners. Een ideale bestemming dus wanneer je op zoekt bent naar de combinatie van rust en schoonheid die de Afrikaanse natuur te bieden heeft.

Zambia

Voor wie op zoek is naar een van de meest ongerepte stukken natuur van Afrika ben je in Zambia aan het juiste adres. De ruime hoeveelheden aan nationale parken zijn immers de perfecte plek om in aanraking te komen met al het moois dat Zambia te bieden heeft. Ook zijn tochten door het land zeer goed te combineren met bezoeken aan andere Afrikaanse landen zoals Zuid-Afrika of Botswana. Let er in Zambia wel op dat alles lang niet zo goed is geregeld als in Nederland. Bijvoorbeeld op het gebied van infrastructuur. Een tochtje met een jeep kan daardoor al een complete ervaring op zich zijn. Lees voor de zekerheid ook altijd het actuele reisadvies van de rijksoverheid wanneer je van plan bent om op reis te gaan. Toch willen we je Zambia niet afraden, vandaar dat het land terug te vinden is in dit lijstje.

Tanzania

Het laatste land dat we je graag aan willen raden om een keer te bezoeken is Tanzania. Ook Tanzania beschikt over een aantal prachtige nationale parken waar je enorm veel prachtige dieren tegen zult komen zoals olifanten, nijlpaarden en andere safaridieren. Ook zijn er vele traditionele stammen te bezoeken die je graag een kijkje laten nemen in hun inspirerende en fascinerende culturen. Indien gewenst kun je je Tanzania-reis heerlijk afsluiten met een stukje welverdiende ontspanning op één van de stranden die het land biedt. Zo weet je zeker dat je uitgerust en wel thuiskomt na deze boeiende reis!

 

Vanzelfsprekend zijn er nog een aantal andere prachtige bestemmingen te vinden in Afrika. Wil je hierover meer informatie? Dan kun je het best contact opnemen met een specialist op het gebied van Afrika reizen. Die weten alle vakantietips en bieden je een fijne reiservaring.