Nederland populair onder Duitse toeristen

Nederland is een populair vakantieland onder Duitse toeristen. Afgelopen jaar gingen meer dan drie miljoen Duitsers op vakantie in ons land. Volgens het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC), zal ook in 2013 het aantal Duitse vakantiegangers in ons land blijven groeien. Voornamelijk de ligging van Nederland, de gastvrijheid en de familievriendelijkheid spelen mee in de aantrekkingskracht van Nederland.

Record
Het aantal Duitsers dat Nederland komt bezoeken, is nog nooit zo hoog geweest. Het record lag op iets onder de drie miljoen. Met het aantal Duitse toeristen vorig jaar, is het record ruimschoots verbroken, bevestigt het NBTC. Het bureau verwacht dat ook in 2013 het aantal Duitse toeristen zal blijven toenemen.

De verwachting is dat in 2013 nog twee procent meer Duitse toeristen Nederland een bezoekje komen brengen in vergelijking met 2012. Daarmee moet het aantal uitkomen op bijna 3,1 miljoen Duitse bezoekers.

Grote stijging
In vergelijking met bijna 50 jaar geleden, is het aantal Duitsers in ons land flink gestegen. In 1955 bezochten nog slechts 275.000 oosterburen ons land. Daarmee is Nederland flink meer in trek gekomen.

Toch is Duitsland wel altijd al een belangrijk land geweest voor de toerisme in Nederland. Duitsers vinden Nederland zeer aantrekkelijk om op vakantie te gaan. Niet alleen de ligging, maar ook de gastvriendelijkheid wordt genoemd als voornaamste reden om ons land te komen bezoeken.

Aantrekkingskracht
Volgens Anouk Susan, manager van de Duitse vestiging van het NBTC, is Nederland flink in trek bij de Duitsers. Het feit dat Nederland een buurland is draagt bij aan de aantrekkingskracht, maar ook de bereikbaarheid, gastvrijheid en dat Nederland familievriendelijk zorgen voor een toename van het aantal Duitse toeristen.

Duitse toeristen kiezen het vaakst voor Nederland vanwege de natuur en het landschap dat Nederland te bieden heeft. Daarnaast is Nederland volgens Susan een echt attractieland. “Duitse toeristen vinden dat er veel te doen is Nederland.” Naast de natuur en landschap is ons land onder Duitsers vooral bekend omdat Nederland een echt fietsland is, lekkere kaas te bieden heeft, een mooie kust heeft en een grote zee.

Verwachting
Ook voor komend jaar verwacht het NBTC een stijging van het aantal Duitse toeristen. Naar verwachting zullen er volgend jaar zo’n 3,1 miljoen Duitsers Nederland komen bezoeken.

Meer reisnieuws vindt u op de website van Vergelijken.net